Fotod: Pepleri tänaval põles korter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 8.24 said päästjad väljakutse Tartusse Pepleri tänavale, kus ühe kortermaja kolmanda korruse korteris oli tulekahju.

Helistas naaber, kelle korteris hakkas üürgama suitsuandur. Kohale saabunud päästjad murdsid kahetoalise korteri ukse lahti ja leidsid kohe ukse kõrvalt teadvuseta vanema naise. 84-aastase naise korteris suitsuandurit ei olnud.

Kannatanu viidi kiirabiautosse ja meedikud asusid teda elustama. Noor tugevate kätega meedik nägi tubli paarkümmend minutit vaeva, ta tegi südamemassaaži ning naise süda hakkas uuesti tööle. Seejärel toimetasid nad naise haiglasse, sest tema terviseseisund oli endiselt kriitiline.

Seejärel sisenesid päästjad korterisse. Kahetoalises korteris oli kuum, põleng oli aga juba sumbunud, sest hapnik oli põlemise käigus otsa saanud. Leeke võis veidi näha veel põrandal, mis oli kaetud vanade ajakirjade ja teiste isiklike asjadega. Päästjad otsisid tulekoldeid ja kustutasid korterit ka veel kella 9 paiku.

Erakliku loomuga naise lapsed ja sugulased elavad naabritele teadaolevalt Eestist kaugel ning kodumaal tal lähisugulasi polevat.

Lõuna päästekeskuse menetlusinspektor tuvastas hiljem, et tuli sai alguse hooletusest lahtise tulega ümberkäimisel. Süttimise versioone on esialgu kaks: naine kas pillas tiku põrandal asuva prahi sisse või läks tal ümber põlev küünal.

Foto: Risto Mets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles