Kommuunikeskus kutsub isaga insenerimaailma avastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SPARK Makerlab Narva maanteel.
SPARK Makerlab Narva maanteel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Novembri teisel pühapäeval, 12. novembril tähistatakse isadepäeva. Sel puhul peetakse SPARK Makerlabi ruumides Narva maanteel kogupereüritust, kus isadel ja vanaisadel on kogu perega võimalik käed külge lüüa mitmesuguses tegevuses.

Konstruktori kokkupanemine arendab ja harib nii suuri kui ka väikesi ning on ühtlasi vahva projekt, mille kallal koos nokitseda. Seetõttu ongi isadepäeva programm just nende kokkupanekule pühendatud.

Kell 10 alustab päeva Tartu loodusmaja ja SPARK Makerlabi poolt ühiselt korraldatav konstruktori kokkupanemise õpituba, mille käigus valmib vineerdetailidest katapult. Valminud heitemasinatega saab kohapeal mängida, võistelda ja muidugi koju kaasa võtta. Lisaks konstruktori kokkupanemisele saab õpitoas valmistada ka omanäolise rinnamärgi.

Kell 11 liitub katapuldi töötoaga hüdraulilise käpa töötuba, mis asjahuvilistele veidi suuremat põnevust pakub. Oma olemuselt juhthoobadega täisfunktsiooniline tõstukimudel valmib taas laseriga lõigatud vineerdetailidest. Päeva lõpus peetakse käppadega osavusvõistlus, parimatele pannakse välja auhinnad. Töötuppa on vajalik enne registreerida.

Kogu programmi vältel on avatud ka RCSnaili interaktiivne rallirada, kus lapsed saavad isade ja vanaisadega mõõtu võtta. Ralli eest kogutud raha läheb heategevuseks MTÜ-le Tartu Kristlik Noortekodu, mille noored on hiljem oodatud ka tasuta rallima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles