Jarno Lauri sõnul võtavad sotsid opositsiooni rolli Tartu volikogus tõsiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarno Laur.
Jarno Laur. Foto: Sille Annuk

Kohalikel valimiste Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu linnapeakandidaadina osalenud senise abilinnapea Jarno Lauri kinnitusel kavatseb erakond volikogu opositsioonis oma rolli tõsiselt võtta.

«Meie paraku oleme olukorras, kus valimiste võitja selliseid valikuid langetada saab,» ütles Laur BNSile, kommenteerides Reformierakonna otsust moodustada Tartus koalitsioon Keskerakonnaga.

«Selge on see, et iga erakonna esimene eesmärk on oma programmi elluviimine. Opositsioonis seda ülearu lihtne teha ei ole,» nentis Laur. Tema sõnul on opositsiooni roll olla nii-öelda valvekoer ja täita kontrollifunktsiooni. «Ja tõepoolest, siin me saame anda oma panuse,» lisas ta.

Tartus kohalikud valimised võitnud Reformierakond on otsustanud alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga, seni kuulusid Emajõelinnas võimuliitu lisaks eelnimetatutele ka sotsiaaldemokraadid. Koalitsioonikõnelused jätkuvad teisipäeva hommikul.

Kohalikel valimistel sai Reformierakond Tartu 49-kohalises volikogus 20, Sotsiaaldemokraatlik Erakond kaheksa, Keskerakond seitse, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond kuus, Isamaa ja Res Publica Liit viis, valimisliit Tartu Heaks kolm ja valimisliit Tartu Eest kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles