Ootamatu vaatepilt: valimisjaoskond nagu palmisalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linna 13. valimisjaoskond Märjal, senises Tähtvere vallas. Kabiinide ehitamise asemel on hääletajate privaatsus loodud lopsakate sõnajalgadega.
Tartu linna 13. valimisjaoskond Märjal, senises Tähtvere vallas. Kabiinide ehitamise asemel on hääletajate privaatsus loodud lopsakate sõnajalgadega. Foto: Margus Ansu

Valimisjaoskondades on hääletajatele omaette olemise võimaluse loomiseks riputatud kardinaid ja ehitatud kõikvõimalikest materjalidest vaheseinu, kuid mõnikord saab õige loodussäästlikult ja väikese vaevaga.

Nimelt on Tartumaal Märjal asuvas Tartu linna 13. valimisjaoskonnas n-ö kabiinid kujundatud suurtest potisõnajalgadest, mida ühtekokku on üheksa. Sõnajalad on tõstetud kõrgetele postamentidele ja oma lopsakusega varjavad hästi seda, mida teistel näha pole vaja. Välja näevad need nagu noored palmid.

Sõnajalad on kasvatanud Aili Kärner, kes on selle jaoskonnakomisjoni juht, aga tavaelus Eesti tõuloomakasvatajate ühistu raamatupidaja. Selle asutuse saalis valimisjaoskond ongi. Kui palju vaeva need taimed võtavad, teab ainult tema, aga kui kaua aastaid ta neid juba kasvatanud on, ei mäleta täpselt isegi. Igatahes kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles