Tartu klubid tegid sulgpallivõistlustel puhta töö

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall.
Sulgpall. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel peeti Tallinnas Punase tänava sulgpallihallis Eesti GP sarja esimene etapp, kus osales 137 sulgpallurit Venemaalt ja Eesti klubidest.

Meistriliiga esikohad jagunesid kahe Tartu klubi vahel: sulgpalliklubi Triiton ja Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi. Kahekordseteks võitjateks tulid Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Kati-Kreet Marran (Triiton), vahendas sulgpallitreener Heiki Sorge.

Meesüksikmängus võitis oodatult esikoha Raul Must (Triiton), kes alistas finaalis kahes geimis klubikaaslase Mihkel Laanese. Esimeses geimis näitas Laanes head mängu ja võitles välja 17 punkti, kuid teises geimis näitas Must oma taset, andes vastasele kõigest üheksa punkti.

Naisüksikmängus võitis esikoha samuti Triitoni esindaja Kati-Kreet Marran, kes sai jagu kahes geimis (21:10 ja 21:15) Hannaliina Pihost (TÜASK). Oma teise esikoha võitis Kati-Kreet Marran naispaarismängus, kus tema paariline oli klubikaaslane Liisa-Lotta Tannik. Finaalis alistasid Triitoni tüdrukud TÜASK duo Hannaliina Piho ja Sigrid-Laura Moora kahes geimis 21:16 ja 21:13.

Meespaarismängus jõudsid finaali oodatult Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand TÜASKst. Finaalis alistasid nad kahes geimis Mikk Järveoja ja Mihkel Laanese (TÜASK-Triiton) tulemusega 21:13 ja 21:16. Oma teise esikoha võitis Kaljurand segapaarismängus, kus tema paariline oli klubikaaslane Laura Kaljurand. Finaalis võitsid nad kahes geimis 21:18 ja 22:20 Triitoni klubi esindajaid Sander Meritsat ja Kati-Kreet Marranit.

Iga-aastane hooaja avavõistlus on hea start eesootavale võistlushooajale. Samal meelel oli ka Raul Must, kes leidis, et võistlus oli pingelisem kui kunagi varem. «Noored on teinud suvega suure arenguhüppe,» hindas ta. Must ise on oma hinnangul jõudmas heasse füüsilisse vormi ja GP oli hea ettevalmistus Taani liigaks ning teisteks võistlusteks.

Nädala pärast näeb tippsulgpalli Tartus. Siis peetakse 7. oktoobril TÜ spordihoones rahvusvahelist paarismänguturniiri «Paarissuled».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles