Raatuse kooli kapitaalremondi teeb Embach Ehitus

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nägemus Tartu Raatuse kooli tulevasest aatriumist.
Nägemus Tartu Raatuse kooli tulevasest aatriumist. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linn alustab Raatuse kooli rekonstrueerimist, et 2018. aasta 1. septembril saaks uksed avada lähipiirkonna üks moodsamaid põhikoole. Uuendustööde riigihanke võitis OÜ Embach Ehitus.

Remonti läheb kogu koolihoone ning uuenduskuuri läbib selle ümbruse hoov, teatas linnavalitsus. Maksma lähevad kõik tööd ligi 7,4 miljonit eurot, millest ligi 4,8 miljonit eurot moodustab Euroopa regionaalarengu fondi toetus, mida saab kasutada üksnes õppehoone uuendamiseks. Omaosaluse ja hoovi uuendamise peale kulutab linn ligikaudu 2,6 miljonit eurot.

Maja kahele esimesele korrusele tulevad klassiruumid 1.–3. klasside õpilastele, kolmandale ja neljandale korrusele kujundatakse 4.–9. klasside õpilastele avatud õppemaastikuga keskkond. Hoonest säilivad ainult kandekarkass ja välisseinad.

Õppetööd ei saa koolihoones remondi ajal mõistagi läbi viia ning selleks kolivad lapsed Ploomikese lasteaia Eerika tee 1 asuvatesse asendusruumidesse. Õpilastele pannakse sügisel käima kaks koolibussiliini.

Raatuse kool on esimene Tartu põhikool, mis nii põhjalikult ja terviklahendusena uuendatakse, rääkis linnapea Urmas Klaas. Linnapea sõnul jätkub põhikoolide korrastamise programm Variku kooliga, mille rekonstrueerimisprojekt on koostamisel.

Nägemus Tartu Raatuse kooli tulevasest välisilmest.
Nägemus Tartu Raatuse kooli tulevasest välisilmest. Foto: Tartu linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles