Miina Härma kooli katsed tõid mullusest enam huvilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasiumi sünnipäevapidu.
Miina Härma gümnaasiumi sünnipäevapidu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Miina Härma gümnaasiumi esimestesse klassidesse kandideerib tänavu paarkümmend last mullusest rohkem. Kümnenda klassi sisseastumiseksamitele registreerus läinud aastaga sarnane hulk noori.

Kahe esimese klassi 48 kohale panid lapsevanemad kirja 193 last. Härma gümnaasiumi direktori Ene Tannbergi sõnul oli mullu kandidaate umbes 170 ning kerges ülekaalus tüdrukud. Sel aastal on pisut rohkem poisse.

Kolme kümnenda klassi 108 kohale kandideerib 516 noort. Neist 170 on märkinud eelistuseks reaal-sotsiaalharu, 201 keele-humanitaarharu ning 145 loodus-reaalharu.

Esimesse klassi konkureerijate õppepäevad ja vestlus, mille alusel selgitab ja avaldab kool väljavalitud 25. märtsiks, olid nädalavahetusel. Gümnaasiumiastmesse tehakse sisseastumiseksameid homme ja ülehomme. Eksamitulemuste pingerea järgi kutsub kool 4.–21. aprillini vestlusele paarsada kandidaati, kelle hulgast sõelutakse 108 kooli sobivaimat 23. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles