Priit Pullerits: Eesti imede karuteene

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Priit Pullerits

Paarist sähvatusest on piisanud, et tekitada Eesti jalgpallile korvamatut kahju. Need on ennekõike 3:1 võit Serbia üle Belgradis ja 2:1 võit Venemaa üle Tallinnas ning võiduhõnguline 2:2 kodune viik MM-hõbeda Hollandiga, ilmselt Eesti kõige kõvem tulemus üldse. Loomulikult tekitab uhkust ka sõprusmängudes saadud 1:0 võit Poola ja 2:0 võit Uruguay üle. Ja ongi suuresti kõik.

Näete, kui vähesest viimase veerandsajandi jooksul piisab, et ikka ja jälle, kui algavad EM- või MM-valikmängud, hakkaksid jalgpallifanaatikud veeretama unistust, et äkki jõuab Eesti sedapuhku finaalturniirile. Jalgpallis, teavad ju kõik, juhtub imesid.

Jah, juhtub. Eesti üksikud meeliülendavad tulemused liigituvadki jalgpalli­imede hulka. Aga nagu Eesti tulemuste põhjal näha, ei juhtu imesid sageli. Eesti suure jalgpalliunistuse nõrk koht selles seisnebki, et valikturniiridel, kus alagrupis on tavaliselt kolm-neli meeskonda Eestist selgelt tugevamad, ei saa loota imedele. Seal on eduks vaja näidata stabiilselt väga kõrgetasemelist mängu. Selleks Eesti meeskond võimeline pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles