Linnavolikogus: aga talvine liiklusohutus?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Pm

Tartu volikogu istungil oli pidulikku hõngu, sest valiti kaks uut aukodanikku ja kolm Tartu tähe teenetemärgi saajat.


Argisema poole pealt pakub lähikuudel palju kõneainet koolide vastuvõtukord, kus volikogu delegeeris mitmed sisulised küsimused linnavalitsusele.

Põhikoolidel pole enam teeninduspiirkondi, on elukohajärgsed koolid, aga elukohajärgse kooli määramise tingimused sõnastab linnavalitsus.

Niisamuti on linnavalitsuse määrata gümnaasiumis loodavate õppekohtade minimaalsed piirarvud.

Linlaste argipäeva ja turvatunnet peaks aga aitama kujundada Tartu liiklusohutusprogramm aastani 2015, mis seab eemärgiks liikluses hukkunute arvu viimise nullini ja liikluses vigastatute hulga vähenemist poole võrra võrreldes 2009. aastaga.

Eesmärkide vastu volinikud ei protestinud, küll aga teenis teravaid repliike see, et programm justkui unustab: Tartus on ka talv.

Näiteks sots Marju Lauristin osundas, et ainus koht, kus räägitakse jalakäija ohuriskidest, on see, kui jalakäija põrkab autoga kokku. «Targasti nenditakse, et enamasti saab kannatada jalakäija,» märkis Lauristin.
Unustatud on tema meelest aga see, et Tartus ei ole alati suvi ja praegu on tänavad täis ohuolukordi, kus jalakäijad on surutud pragudesse, milles ühel pool on lumehang ja teisel auto.

Abilinnapea Margus Hanson nentis kõnetoolist, et tõepoolest tehti programmi kevadel, suvel ja sügisel, see on jätnud oma pitseri ja üks linnamajanduskomisjoni liige küsis suisa, et kas on mõni teine programm talvise liiklusohutuse jaoks.

Hanson möönis, et võib-olla tõstatatud küsimused väärinuks programmi lisamist. «Aga arvan, et saame seda muude aktidega korraldada,» ütles ta.

Talvise linnaliikluse probleemidele juhtis tähelepanu ka IRLi saadik Peeter Laurson: «Tänavad on palju kitsamad ja sunnivad autojuhte liiklusreegleid eirama. Tahes tahtmata on vahel pool autot ühel sõidurajal, pool teisel. Kas linnal on täna võimalik midagi ära teha, et talvel oleks võimalik täita liiklusohutusprogrammi samaväärselt kui suvel?»

«Kindlasti on siin linna võimalik üht-teist ära teha, aga vanajumal taevas on teinud palju rohkem ja edukamalt, kui me oleks lootnud,» vastas Hanson hiljutisele sulale viidates.
Volikogu kiitis liiklusohutusprogrammi heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles