Raekoja taga algab täna suur raietöö

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe nõlval oli eile hulk vahtrapuid tähistatud punaste täppidega. Linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pooli sõnul alustatakse täna seal poolesaja puu maha saagimist.
Toomemäe nõlval oli eile hulk vahtrapuid tähistatud punaste täppidega. Linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pooli sõnul alustatakse täna seal poolesaja puu maha saagimist. Foto: Margus Ansu

Pirogovi platsi äärest Toomemäele viiv nõlv meenutab oma pinnasest välja turritavate puujuurtega kohati müstilist metsaalust J. R. R. Tolkieni mõnest imeulmekirjanduse raamatust. Kuna üha võimsamad vihmavalingud uhuvad järsakult pinnast minema, algavad täna seal raie- ja kindlustustööd.

Põhjapoolsel nõlval, kuhu päike ei paista, kasvavad peamiselt vahtrad ja puudealune on liialt pime selleks, et seal saaks vohada ilus roheline muru. Ka suurte puude varju jäävad väiksemad vahtrad on kidurad ja minema uhutud pinnase tõttu ebakindlalt maasse kinnitunud.

Linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool rääkis, et projekti järgi tuleb nõlvalt maha võtta 48 puud, ent keskkonnaameti spetsialistid vaatasid Toomemäe kui riikliku looduskaitseobjekti samuti üle ja lisasid raienimekirja veel kolm puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles