Toomemäe varisenud nõlva hakatakse viimaks parandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäe nõlv varises alla 3. juuli paduvihma ajal.
Toomemäe nõlv varises alla 3. juuli paduvihma ajal. Foto: Eili Arula

Toomemäel juuli alguses suure sajuga lihkunud mäenõlvas laiutab senini suur auk. Nõlva korrastamine algab lähinädalail.

Eile andis Tartu linnavalitsus oma reservfondist mäenõlva kordategemiseks  1420 eurot. Sama summa käivad välja ka Tartu ülikool ja Toome Tennis, mille territooriumil mäenõlv on. Ülikool on asjasse seotud seetõttu, et toomkirikul, mis asub nõlva peal, pole drenaaži ning kogu sealne sadevesi liigub nõlva suunas.

Toome Tennise omanik Juhan Peedimaa rääkis, et ajaloolisele toomkirikule pole kunagi drenaaži rajatud. Nii imbub vihmavesi kiriku juures maa sisse, kuid tuleb maast välja nõlva kohal.

Peedimaa selgitas, et auk nõlvas on silmale kole vaadata, aga tähtsamgi küsimus on, kuidas maalihet edaspidi vältida. Seetõttu tehakse veel geouuringuid. Peedimaa prognoosis, et esimesed parandustööd algavad mõne nädala jooksul.

Tartu linnamajanduse osakonna juhata Rein Haak märkis, et ülikool ja linn on parandustööde kaasrahastajad. Nõlva korrastamist organiseerib siiski tennisekeskus. «Asjad liiguvad nii kiiresti, kui tenniseväljak oma asju liigutab,» sõnas Haak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles