Võimuvahetus Jõgeval. Mis tegelikult juhtus?

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva uueks linnapeaks valiti endine abilinnapea Raivo 
Meitus (keskel). Tema selja taga piidlevad uut linnajuhti vastselt umbusaldatud Peep Põdder 
(vasakul) ja endine linnapea 
Aare Olgo.
Jõgeva uueks linnapeaks valiti endine abilinnapea Raivo Meitus (keskel). Tema selja taga piidlevad uut linnajuhti vastselt umbusaldatud Peep Põdder (vasakul) ja endine linnapea Aare Olgo. Foto: MARGE TASUR / Jõgeva linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist

Esmaspäeval peeti Jõgeval kuus ja pool tundi kestnud erakorraline linnavolikogu istung, kus umbusaldati linnapea Aare Olgot, abilinnapea Ants Priid, linnavalitsuse liiget Peep Põdderit ja volikogu aseesimeest Mai Treialit. Umbusaldamise poolt hääletas kaksteist volikogu liiget üheksateistkümnest.

Umbusalduse elluviimisega moodustati Jõgeva linnas uus koalitsioon, kuhu kuuluvad reformierakondlased, sotsiaaldemokraadid ning IRLi liikmed. Seitsmeliikmeline keskfraktsioon suruti selle manöövriga opositsiooni.

Uueks linnapeaks valiti seni abilinnapea ametis olnud reformierakondlane Raivo Meitus. Värskelt võimule saanud koalitsioon otsustas, et Jõgeva-suurusel linnal pole tarvis kahte abilinnapead ning likvideeris ühe abilinnapea ametikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles