Genklubi juures avas hooaja värskenduskuuri läbinud kogukonnahoov

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas uue hooaja Genialistide klubi juures tegutsev Uus Õu, mis pakub suve lõpuni teisipäevast laupäevani erinevaid tegevusi ja tasuta programmi. Kui varasemad aastad paiknes kultuuri- ja kogukonnahoov Genklubi ja Tartu Uue Teatri vahelisel alal, siis sellel aastal on koondutud rohkem Magasini tänava maja ümber.  

Uue Õue külastaja leiab ennast sellel hooajal suurelt puust terassilt, kuhu on ehitatud nii uued lauad ja istumiskohad. Võrreldes varasemate aastatega on muutunud samuti lava asukoht, mis asub nüüd Magasini tänava nurga taga. Sinna varem külastajad ei pääsenud.

Genialistide klubi programmijuht Ahto Külvet rääkis, et kuna Tartu Uue Teatri hoovis alustatakse arheoloogiliste kaevamistöödega, selgus kevade alguses, et sellel aastal peab Uus Õu ennast natukene nihutama. «Kõik oli tingitud lavast, mida polnud kuskile mujale panna ja seega kõik muu kasvaski juurde ja läks ilusamaks,» rääkis Külvet.

Muusika ja loengud

Uue hooaja avasündmused toimuvad kahel päeval. Täna keerutab plaate DJ Igor Laager, kes mängib peamiselt souli, džässi ja funky. Samuti astub esimesel päeval üles Läti alternatiiv-roki täht Triana Park, kes on Eesti publikule tuttav mitmetelt suvistelt festivalidelt.

Laupäeval keskpäeval aga saab Uues Õues pannkooke ja toimub lastehommik, mida viivad läbi teatri Must Kast näitlejad. Päev jätkub täikaga, kuhu on oodatud kauplema, poodlema ja müüma kõik huvilised. Avanädalavahetuse lõpetavad õhtul muusikaviktoriin ning sellele järgnev psühhodisko.

Uue Õue projektijuht Liisa Lahtmets rääkis, et suve jooksul on üldjuhul kogukonnahoovis nädala esimene pool harivam ja rahulikum, teises pooles on aga rõhk muusikalisel programmil. Näiteks igal kolmapäeval toimuvad koostöös Tartu ülikooliga sarja «Õhtud ülikoolilinnas» raames erinevad loengud, kus erinevad instituudid räägivad oma erialast. Teisipäeviti aga korraldab teater Must Kast mängudeteemalist loengusarja «Nornide mängud».

Mõtted teretulnud

Kui neljapäeva ja reede õhtuti mängivad Uues Õues plaate erinevad Dj-d, siis laupäeviti soovitakse pakkuda elavat muusikat. Lahtmets ütles, et plaanis on lisaks Eesti esinejatele kutsuda kollektiive samuti Lätist ja Leedust.

Naabritele mõeldes keeratakse õhtuti kell 22 muusika kinni ning programm jätkub Genialistide klubi alumisel või ülemisel korrusel.

Kogukonnahoov on mõelnud ka lastele, kellele korraldatakse peaaegu igal laupäeval lastehommikuid pannkookide ning erinevate tegevustega.

Kui eelnevatel aastatel osutus Uues Õues menukaks lauatennis, siis praegu veel pinksilaudu kultuurihoovis ei ole. Samuti ei ole võrkkiikesid. Uue Õue projektijuhi Liisa Lahtmetsa sõnul käivad lauatennise laudade osas läbirääkimised ning ta ei välistanud võimalust, et suve jooksul saab siiski aeg-ajalt pinksi mängida.

Lahtmets ütles, et kuigi selle kuu programm on enam-vähem paigas, on Uue Õue meeskond väga avatud ja ootab kõikide inimeste mõtteid, mida võiks kogukonnahoovis korraldada ja paremaks teha. 

Lisateavet kultuuri- ja kogukonnahoovi programmi kohta saab Facebooki lehelt, märksõnaga Uus Õu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles