Tartu lennujaama kasutas mullu 23 500 reisijat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Möödunud aastal reisis Tartu lennujaama kaudu 23 504 reisijat. Rekordkuu oli mai, mil lennujaam teenindas ligi 2700 inimest. Tõrvatilgaks meepotis jääb teadmine, et üsna suur hulk reisijaid toimetati sihtkohta või mujalt siia siiski bussiga.


Põhiosa reisijatest ehk ligi 19 000 moodustasid Riia suunal sõitjad, teatas Tartu linnavalitsus. Stockholmi reisijate arv oli oluliselt väiksem, kuid seda märksa hõredama lennugraafiku tõttu.

Mõlemad lennufirmad sõidutasid erinevatel asjaoludel palju kliente ka bussidega. Air Baltic Tartust Riiga ja vastupidi, Estonian Air Tartust Tallinnasse ja vastupidi. Selle põhjusena nimetati täppismaandumissüsteemi ILS puudumist, kuid oma osa oli kindlasti ka lennukite täituvusel.

«Kuigi Tartu esimene täispikk lennundusaasta on olnud oodatust tagasihoidlikum, seda nii tuhapilvede kui ka lennujaama pooliku valmisoleku tõttu, loodame, et tihenenud lennugraafik ja kasvanud reisikindlus toob Tartu lennujaama rohkem sõitjaid ning jõuame ka soovitud 30 000 reisijani aastas,» kommenteeris olukorda Tartu linna poolt abilinnapea Karin Jaanson.

Vaatamata selletalvistele rasketele ilmaoludele on Tartu ja Riia vaheline regulaarliin hästi toiminud - nädalas toimub kuus lendu ning seoses lumetormiga on viimasel ajal ära jäänud ainult üks lend, lisas Jaanson.

Tartu lennujaama juhataja Margo Muda sõnul on lennuühendus Tartust muutunud tunduvalt ilmastikukindlamaks. Sügisel töölesaanud instrumentaal-maandumissüsteem (ILS) aitab lennukeil maanduda ja õhku tõusta ka siis, kui nähtavus on ilmastiku tõttu häiritud.

«Samuti on lennujaama kasutuses võimas lumekoristustehnika, mis suudab lennuraja iga ilmaga puhta hoida,» märkis Muda.

Tartu lennujaamast saab praegu lennata kuus korda nädalas hommikuti (va kolmapäeval) Riiga. 27. veebruarist lisanduvad kuus korda nädalas (va pühapäeviti) Tartu-Tallinna lennud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles