Maarjamõisa lasteaia sinilillejõgi sai sinisem (1)

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa lasteaia sinilillejõgi.
Maarjamõisa lasteaia sinilillejõgi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Maarjamõisa lasteaias on sel nädalal kõigile öeldud, et kui kellelgi on koduaias või aia taga hulganisti sinililli kasvamas, siis võtku sealt ettevaatlikult üks mättatäis kevadet kaasa ja toogu lasteaeda.

Maarjamõisa lasteaia pargis voolab nimelt sinilillejõgi, üle mille viib puust sillake, ning jutt käib muidugi ühest vahvalt kujundatud kevadlillepeenrast, mida igal aastal täiendada tuleb.

Lasteaia direktor Kai Kens selgitas, et terve see nädal on neil sinna peenrasse sinililli juurde istutatud ja enamasti on lapsed seda koos õpetajatega teinud.

Täna kutsus Maarjamõisa lasteaed näppe mulda panema aga need lapsevanemaid, kes alles plaanivad oma lapse Maarjamõisa lasteaeda tuua.

Nii võttis täna lõuna ajal Liis Meeksa oma 2-aastase poja käekõrvale ning pani paarikuuse tütre vankrisse ning tuli nendega lasteaiaõue jalutuskäigule. Tütreke magas lõunaund ning poiss jooksis kohe mänguväljakule turnima, ema pani aga kindad kätte ja asus istutama.

Teine ema, Kerli Kure, tuli kohale neljakuuse tütrega, kes jälgis maailma turvahällist. Ema arvas, et kui ükskord lasteaiaaeg kätte jõuab, kaalub ta oma last just sellesse lasteaeda panna.

Vanemõpetaja Liina Nurmis rääkis omakorda, kui tähtis see peenar nende lastele on, sest ega paljud peale tulbi ja roosi teisi lilli veel tunnegi. Ka saab seal hästi õuesõppe tunde läbi viia ning näidata otse peenralt ehedaid õppevahendeid – sinililli.

Direktor Kai Kens lisas, et nad on lahkesti lubanud nii päeval kui ka õhtul enne lasteaiahoovi sulgemist kõigil ümberkaudsetel lastel koos vanematega nende juures mängimas käia. Lasteaia park on ju imeilus – see on tükike 1938. aastal professor Andres Mathieseni rajatud puukoolist. Ning ilu teeb inimesed paremaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles