Napp kaotus jättis Pere Leiva finaalita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere Leiva võrkpallimeeskonnal jäi õige veidi puudu karikafinaali pääsust. Palli teekonda jälgivad Kristo Kollo (nr 2) ning reedel hiigelmängu teinud libero Rait Rikberg.
Pere Leiva võrkpallimeeskonnal jäi õige veidi puudu karikafinaali pääsust. Palli teekonda jälgivad Kristo Kollo (nr 2) ning reedel hiigelmängu teinud libero Rait Rikberg. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel Paide spordihalli kogunenud pealtvaatajad said kogeda tõelist põnevuslahingut, kui Eesti meeste karikavõistluste teises poolfinaalis kohtusid pingelises mängus Pärnu VK ja Tartu Pere Leiva mängijad.


Mäng algas Tartule hästi. Rünnak sujus ja blokiga võeti vastasel mängutuju. Pere Leib juhtis 23:15. Pärnul õnnestus veel neli punkti saada, kuid geim tuli tartlastele 25:19.

Teine geim algas samuti Tartu juhtimisel 4:1. Pärnu kosus ja hakkas domineerima. Tartu tegi hulga servivigu, Pärnu ei eksinud. Vastaste edu ei kasvanud suuremaks kui neli punkti, kuid seda suudeti hoida. Pärnu eduseisus 24:20 võitis Kevin Soo Tartu Pere Leivast ohtliku serviga kolm punkti, aga Pärnu sai võidu 25:23.

Tasavägine heitlus

Kolmas geim oli samuti tasavägine. Alles lõpu eel sai Pere Leib kolme punktiga ette. Kui geim oli seisus 24:22 ja lõpp lähedal, sai Pärnu kaks järjestikust punkti. Ent Tartu ei murdunud ning võitis geimi 26:24.
Neljandas geimis ei õnnestunud tartlastel Pärnut suruda ja kaotusseis paisus vahepeal koguni kaheksapunktiliseks. Geimi võitis Pärnu 25:19.

Otsustavas geimis sai paremini minema Pere Leib, juhtides 6:1. Pärnu ei andnud alla ja võitles välja viigiseisu 12:12. Esimene matšpall oli Pere Leival, kuid Pärnu viigistas mängu 14:14. Lauris Iecelnieksi ja Martti Juhkami rünnakud lõpetas Pärnu blokk ning tuli napp kaotus 14:16.

Tartule kordus eelmise aasta stsenaarium. Koht oli sama ja vastane samuti. Ka mullu tuli poolfinaalis tunnistada Pärnu paremust 3:2 ja finaaliuks jäi suletuks. (Tänavu on Tartu ja Pärnu kohtunud Schenkeri liigas korra, siis võidutses Pärnu 3:1).

«Ei saa aru, miks nii läks, mitmes kord juba,» nentis Pere Leiva mänedžer Martin Jürgenson, vihjates, et sel hooajal on samamoodi ülinapilt kaotatud ka Schenkeri liiga mängudes Ozolniekile ja Selverile.

«Viiendas geimis oli meeste keskendumine super, olime 6:1 ees,» kirjeldas ta. Eriti tõstis mänedžer esile vabakaitsja Rait Rikbergi, kes tegi kaitses hiigeltööd. Ülejäänud meestel oli Paide palliplatsil nii tõuse kui mõõnasid.

«Mõlemal rünnakuliidril oli võimalus ära lüüa, aga paraku lõid nad palli blokki,» nentis meeskonna peatreener Rainer Vassiljev. «Iecelnieksilt ootasin selles mängus rohkemat.»

Puudus pikk hull

«Ei olnud meil lõpus meest, kes oleks võtnud mängu enda kanda,» sõnas Jürgenson, «sellist ülipikka hullu Oliver Vennot, kes tuleb ja vajutab otsustaval hetkel ära.»

Ei Jürgenson ega Vassiljev arvanud, et mesinädalate tõttu karikavõistluste otsustavatest mängudest eemale jäänud kogenud sidemängija Kristjan Kaisi puudumine võis Pärnuga kohtumise tulemust mõjutada. «Võib-olla oleks Kristjan rohkem riske võtnud, aga see on «oleks»,» ütlesid nad, «mäng ei jäänud Andres Toobali (sidemängija – toim) taha.»

Laupäeval läksid karikafinaalis vastamisi Pärnu ja Selver. Pärnu üritas revanši mulluse kaotuse eest. See aga ei õnnestunud ning Selver võitis teist aastat järjest karika.

Võrkpalli Eesti karikavõistlused
• Poolfinaal: Pärnu VK vs.Tartu Pere Leib 3:2 (–19, 23, –24, 19, 14)
• Finaal: Tallinna Selver – Pärnu VK 3:1 (16, –23, 17, 16)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles