Juhtkiri: lumehunnikute linn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tartus - Raekoja platsil kõrguvad suured lumehunnikud.
Lumekoristus Tartus - Raekoja platsil kõrguvad suured lumehunnikud. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pärast eelmise nädala lumetormi valitseb Tartut lumeuputus. Selge, et lumekoristajad töötasid päeval ja ööl ning suuremad tänavad suudeti päris korralikult sõidukorras hoida. Väiksematel tänavatel jätkub probleeme veel küll ja küll, nii et puhkust ei saa lumekoristajad endale niipea lubada. Seda enam, et lund tuleb ilmselt juurde.


Juba mitu-mitu aastat valitseb Tartu lumekoristuses stiil, et teed ja tänavad üritatakse küll kiiresti ja korralikult lumest vabaks lükata, kuid lund eriti ära ei veeta. Nii on ka tänavu saanud Tartust lumehunnikute ja -vallide linn.

Tartu Postimehe arvates peaks linnavõim seda stiili muutma ning jõudumööda lume ka linnast ära vedama, alustades kesklinnast. Vallid ja hunnikud on juba praegu teed ja tänavad nii kitsaks vajutanud, et käimise, sõitmise ja eriti parkimisega on linlased hädas. Häda saab vähendada vaid lume äraveoga.

Vaevalt et linnavõim tahab enam korraldada sellist eksperimenti, kus möödunud kevadel Raekoja platsile kuhjatud ning juba mustaks määrdunud lumi lõpuks mööda platsi laiali laotati ja sula hakati ootama. Tookord ehmatas see jube pilt linnavõimu ennastki ning plats tehti kiiresti puhtaks. Tänavu talvel võiks seesuguseid pilte linnas ennetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles