Kutsehariduskeskus avab talviseks vastuvõtuks 20 eriala

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus
Tartu kutsehariduskeskus Foto: TPM

Järgmise nädala alguses alustab Tartu kutsehariduskeskus talvist vastuvõttu. Kui varem on kool andnud võimaluse valida talveperioodil 10–12 eriala vahel, siis tuleval aastal saab asuda omandama 20 ametit.

Uue erialana saab talvel alustada plaatimistöö õppimist, uued on näiteks ka sõidukite kere- ja värvitööde meistri ja küünetehniku eriala.

«Oleme lisanud erialasid, mille oskusi saab omandada lühikese ajaga või täiendada end töö kõrvalt, et rohkem täiskasvanuid saaks kutseoskused ja -tunnistuse,» selgitas Tartu kutsehariduskeskuse direktori asetäitja õppealal Liivi Raudsepp.

Paindlik õpe

Täiskasvanud õppijale mõeldes pakutakse üha enam paindlikke õppevorme. Sellest aastast on kutsehariduskeskuses ka töökohapõhine õpe. See tähendab, et kolmandik õppeajast omandatavad õppurid teadmisi koolitunnis, ülejäänud ajal praktiseerivad töökohal.

Töökohapõhises õppes saab omandada müüja-klienditeenindaja, betoonkonstruktsioonide ehitaja ja autokeretehniku eriala.

Raudsepp märkis, et töökohapõhise õppe korral eeldatakse, et õppija töötab vastava eriala ettevõttes, kuid kui tal töökohta pole, siis on kooli koostööpartnerid valmis õpingute alustajale ka tööd pakkuma.

Suurem osa erialasid annab ka sessioonõppe võimaluse, see tähendab, et koolis tuleb käia vaid õppesessioonide ajal. Suurem osa materjalist tuleb omandada iseseisvalt.

Ukse taha ei jäeta

Kutsehariduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kaire Metsa sõnul võeti mullu talvise vastuvõtuga kooli 120–140 uut õppurit, neist suurem osa olid täiskasvanud, kes samal ajal töötasid. Mets lisas, et näiteks juuksuri erialal peab arvestama konkursiga, kuid kogemus on näidanud, et enamasti pääsevad kõik soovijad õppima.

Kõiki ameteid, välja arvatud küünetehniku eriala, saab õppida tasuta. Õppetöö algab veebruarikuus ja kestab erialast olenevalt kolmest kuust ühe aastani.

Sisseastumisdokumente saab esitada 4.–22. jaanuarini tööpäeviti kell 9–15 Tartu kutsehariduskeskuses, Kopli 1 õppehoones või elektroonselt e-vastuvõtu keskkonnas.

Tartu kutsehariduskeskuse talvine vastuvõtt

Dokumente saab esitada 4.–22. jaanuarini.

Valikus 20 ametit.

16 eriala saab õppida sessioonõppes või töökohapõhiselt.

Lisateave kutsehariduskeskuse kodulehel www.khk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles