Koolid ootavad linlasi jõululaadale

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui seni on koolid oma jõululaatasid pidanud enamasti koolipäevadel tundide vahel, siis tänavu ootavad mitmed Tartu koolid kogu linnarahvast töövälisel ajal enda juurde jõulukinke ostma ja töötubades osalema.

Raatuse kooli sel laupäeval toimuval laadal osalemisest oli eilseks teada andnud juba 116 müüjat. Selleks, et kõik laadalised ära mahuks, võetakse kasutusse kooli võimla.

Eile oli piparkoogilõhna tunda juba koolimajja sisenedes, sest kodundusklassis küpsetasid kaheksandikud piparkooke ning sööklas andsid kuuendikud oma piparkoogimajadele värvilise glasuuriga viimast lihvi.

Seda selleks, et laadal tuleb ka klassidevaheline piparkoogimajade ja -kellukeste võistlus.

Lisaks loetles Raatuse kooli huvijuht Kaie Anderson kaupa, mida lapsed ja vanemad on lubanud laadal müüa – kudumid, ehted, kaardid, maiustused, glögi ja nii edasi.

Kooli töö- ja tehnoloogiaõpetaja Tiiu Laid on osalt koos lastega meisterdanud müügiks hulga nutikaid puuesemeid, millest saadud tulu eest soovib õpetaja osta uue 3D-pliiatsi, et avardada veelgi õpilaste meisterdamisvõimalusi. Heategevusena kogub kool ka vanu tekke, et viia need koduta loomade varjupaigale.

Lüürad Maarja koolile

Ka teistes Tartu koolides mõeldakse jõuluajal abivajajatele. Näiteks Veeriku kooli laada tulust läheb pool Maarja kooli õpilastele lüürade ostmiseks.

Et ka linnarahvas ja lapsevanemad saaksid Veeriku kooli heategevuslikust laadast osa võtta, otsustati see tänavu korraldada töövälisel ajal.

Tartu Forseliuse kooli töötajad on sel nädalal käinud lasteaedades, et kutsuda koolieelikuid sel laupäeval oma kooli laadale uudistama ja töötubadest osa võtma. Kooli õpetajad on laadapäevaks ette valmistanud eri rahvaste jõulukombeid tutvustavat tegevust, õpilased peavad kohvikut ja kauplevad lettide taga.

Forseliuse kooli huvijuhi Epp Rattasepa sõnul kogutakse tänavu annetusi Tartu laste turvakodu abistamiseks. Ent mitte rahaliselt, vaid õpilased ja laadalised saavad annetuskasti tuua näiteks raamatuid ja lauamänge, aga ka mahla ja maiustusi, mida turvakodu saab kasutada ka peale kinkidest ülekuhjatud jõuluaega.

Ühine aeg perega

Kesklinna koolgi otsustas tänavuse jõululaada teha nädalavahetusel ning mitte keskenduda ainult müügile, vaid pakkuda perega koos aja veetmise võimalust. Avatud on klassikohvikud ja töötoad.

Kool ootab laadale müüma nii oma õpilasi kui ka lapsevanemaid, aga ka käsitöölisi väljastpoolt kooli. Müügitulust seitse protsenti on kavas annetada koduta loomade varjupaigale, ent kooli huvijuhi Anne Kulamaa sõnul on veel otsustamisel, kas anda see annetus üle rahas või osta midagi varjupaigale vajalikku.

Tartu Katoliku Kooli laada tulu läheb rahalistes raskustes perekonna toetuseks, samuti toetatakse sellega kooli sõrmuse kavandi loomist ja väiksemate rahaliste võimalustega õpilasi.
-----------------------

Linnarahvale avatud koolide jõululaadad

  • Forseliuse koolis laupäeval, 5. detsembril kell 11–14
  • Raatuse koolis laupäeval, 5. detsembril kell 10–14
  • Kesklinna koolis laupäeval, 12. detsembril kell 11–15
  • Tartu Katoliku Koolis (Jakobi 41 hoones) laupäeval, 12. detsembril kell 11-15
  • Veeriku koolis esmaspäeval, 14. detsembril kell 17

Allikas: koolide veebilehed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles