Riigiasutused hakkavad tasapisi füüsikahoonesse ümber kolima

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli endine füüsikahoone on saanud värske ilme.
Tartu ülikooli endine füüsikahoone on saanud värske ilme. Foto: Margus Ansu

Neli Tartus või linna lähiümbruses tegutsevat riigiasutust asuvad õige pea ühise katuse all ehk Tartu ülikooli endises füüsikahoones Tähe 4. Otsa teeb lahti põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) registrite osakond, viimasena peaks sisse kolima põllumajandusameti Tartu keskus.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik rääkis, et registrite osakond alustab uues kohas tööd juba 8. detsembril, ülejäänud üksused kolivad senisest hoonest Narva maanteel Tähe tänava hoonesse uuel aastal ajavahemikus 8.–16. jaanuarini.

«Mingeid katkestusi registrite osakonna töös ei tule, klienditeenindus on tagatud ja telefoninumbrid jäävad samaks,» kinnitas Sarv-Kaasik.

14. detsembril alustab kolimist Vahil paiknev veterinaar- ja toiduameti Tartumaa büroo. Selle juhataja Anneli Kask avaldas lootust, et kolimisega saadakse mõne päeva jooksul ühele poole ning uues kohas hakatakse täie hooga tööle 21. detsembrist. Kask tõdes, et võrreldes Vahi hoonega on uues kohas pisut kitsam. «Peame ümber harjuma,» nentis ta.

Füüsikahoonesse kolivad ka põllumajandusuuringute keskuse Tartu büroo ja põllumajandusameti Tartu keskus. Neist esimene tuleb oma seniselt aadressilt Riia 15 ära detsembri teise nädala jooksul, praegu Kooli 13 asuval põllumajandusameti Tartu keskusel läheb mahuka arhiivi tõttu kauem aega ning nemad loodavad uues kohas tööd alustada veebruaris.

Nii Maris Sarv-Kask kui ka Anneli Kask möönsid, et uues kohas võib kõige enam probleeme tekkida parkimiskorralduse tõttu, sest hoones tegutsevad teisedki asutused. «Eks natukene muretsema paneb, aga annaks jumal, et me kõik sinna ikka ilusasti ära mahuksime ning keegi ei jääks selle pärast teenusest ilma, et parkida ei saa,» säilitas Anneli Kask optimistliku meele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles