Sõpra näkku tulistanu võib saada karmima karistuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Järvis
Jaak Järvis Foto: Reporter.ee

Prokurör Anneli Hinto taotleb ringkonnakohtult aprillis kuueks aastaks vangi mõistetud endisele kaitseväelasele Jaak Järvisele kümne aasta pikkust vabaduse kaotust. Järvise kaitsja, vandeadvokaat Rein Napa, taotleb kohtult aga hoopis süüaluse kergemat karistamist.


Tartu maakohus mõistis tänavu aprillis Järvise (34) süüdi eluohtlike tervisekahjustuste põhjustamises ning karistas teda kuueaastase vangistusega. Lisaks mõistis kohus Järviselt menetluskuludena välja 64 134 krooni ning kannatanule 1030 krooni.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnaprokurör Anneli Hinto ja süüdistatav Jaak Järvise kaitsja vandeadvokaat Rein Napa.

Järvise kaitsja taotleb esitatud apellatsioonis maakohtu otsuse osalist tühistamist. Nimelt soovib ta, et ringkonnakohus tühistaks Järvise süüdimõistmise raske tervisekahjustuse tekitamises. Samuti soovib Napa, et kohus langetaks uue otsuse, millega mõistaks Järvise süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatamatusest, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Samuti palub kaitsja mõista kergem liitkaristus.

Prokurör taotleb apellatsioonis samuti kohtu varasema otsuse osalist tühistamist, mis puudutab raske tervisekahjustuse tekitamist. Taotluses on prokurör teinud ettepaneku mõista Järvis süüdi mõrvakatses ning mõista talle karistuseks üheksa aastat vangistust.

Lisaks taotleb prokurör maakohtu otsuse tühistamist selles osas, mis käsitleb Järvise õigeksmõistmist ähvardamises. Oma taotluses nõuab prokurör Järvise süüditunnistamist ka ähvardamises ning soovib määrata talle karistuseks ühe aasta pikkuse vangistuse.

Liitkaristusena taotleb prokurör Järvise karistamist kokku 10-aastase vangistusega.

Tartu ringkonnakohus teeb otsuse teatavaks 17. detsembril.

Vastavalt süüdistusele tulistas Järvis mullu aprillis Jõgevamaal Õuna külas sünnipäevapeol oma püstolist kaks lasku sünnipäevaliste poole. Kumbki lask inimesi ei tabanud, ohtu sattus vaid gaasiballoon ning ühendusvoolik.

Seejärel astus Järvis laua taga istuva mehe juurde ning tulistas tema pihta kaks lasku, millega ta põhjustas kannatanule eluohtliku ning püsiva tervisekahjustuse. Enne, kui Järviselt õnnestus relv ära võtta, sihtis ta veel üht meest, keda ta aga ei jõudnud tulistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles