Direktorid on valmis kolima

Kristi Karro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson näitab Ülar Linnuste tammeteemalist fassaadikujundust.
Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson näitab Ülar Linnuste tammeteemalist fassaadikujundust. Foto: Kalev Saar

Kuigi Nooruse 9 asuvas koolimajas on täiskasvanute gümnaasiumi osa direktori sõnul pea täiesti korras, ei saa nad sisse kolida enne, kui ka Tamme gümnaasiumi ruumid on valmis.

«Enne me koolimajja ei saa, kui on olemas kasutusluba,» ütles täiskasvanute gümnaasiumi direktor Juta Nugin. «See ei olene meist, aga jah, meil on asjad pakitud ja lahti me neid pakkida ei tahaks.»

Tamme gümnaasiumi direktori Ain Tõnissoni sõnul on koolikogukond läinud nädala sündmuste taustal natuke murelik, kuid seni ei näita miski, et 1. septembril poleks võimalik kõndida vana koolimaja juurest rongkäigus uude majja.

«Ma arvan, et elada tuleb nii, et tee enda asju võimalikult hästi ja looda, et teised samamoodi teevad,» lausus ta. Tõnisson lisas, et kõik osalised on teinud väga head tööd, ka platsil toimetavad ehitajad.

Varuvariandid laual

Tõnisson kirjeldas, et koolis oli vaatluse all kolm võimalikku varianti: suurim eesmärk oli alustada õppetööd 1. septembril ja sellega ongi nüüdseks arvestatud.

Teine variant olnuks tema sõnul nädal või kaks edasi lükata kooliaasta algust ning kolmas variant oleks otsida mõneks ajaks asendusruumid. «Viimane oleks olnud koolirahvale selgelt kõige ebameeldivam – töö mahu ja rohkem veel emotsionaalses mõttes,» ütles Tõnisson.

Juta Nugin ei soovinud tagavaraplaanidest enne rääkida, kui on möödas 17. augusti nõupidamine, kus peaks täpsemalt selguma, kuidas ja millal on võimalik majja kolida ning õppetööd alustada.

«Meil on kastid pakitud ja niipea, kui kasutusluba antakse, me need kastid siit üle viime,» rääkis Nugin. Ta lisas, et praeguse, Riia 142 maja haldaja on lubanud koolil jääda nende ruumidesse nii kauaks kui vaja.

Nooruse 9 maja ehituse venimisega on edasi lükkunud ka täiskasvanute gümnaasiumi õpilaste vastuvõtt. «Meil käib uute õpilaste vastuvõtt vestlusega, see tähendab, et õpetajad tulevad selleks ajaks tööle, aga me ei tea, kus nende töölauad on,» kirjeldas ta.

Siiski ei usu Nugin, et vastuvõtu edasilükkumine võib mõjutada sisseastujate arvu. Pigem vastupidi, sest tema sõnul pole ühelgi aastal olnud täiskasvanute gümnaasiumi tegemised nii näha ja kuulda kui praegu.

«Ma arvan, et nii mõnigi õpilane näeb ja loeb Postimehest, et nii ilus maja tuleb ja võetakse veel õpilasi vastu. Arvan, et me ikkagi saame need õpilased kätte,» lausus ta.

«Õpilased, kes tahavad tulla vastuvõtule: jälgige reklaami, olge kannatlikud, kool algab ja kindlasti saavad õppima need, kes tahavad,» kinnitas Juta Nugin.

Õppekorraldus paindlik

Ka Ain Tõnisson tõdes, et lapsevanemad ja töötajad tunnevad teatavat muret. «Ega siin väga palju muud teha olegi kui kinnitada, et töö hakkab pihta,» lausus ta.

Tõnisson lisas, et esimestel nädalatel tuleb olla õppekorralduslikult paindlik.

Näiteks püütakse tema sõnul toimetada nii, et esimestel päevadel poleks maja paksult rahvast täis, ja selleks minnakse uute kümnendikega paariks-kolmeks päevaks väljasõidule kooliperega tutvuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles