Kliinikumi perekeskus sai täna uue ultraheliaparaadi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ultraheliaparaat on juba töökorda seatud.
Uus ultraheliaparaat on juba töökorda seatud. Foto: Hannela Viigi

Täna andis Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond kliinikumi perekeskusele üle uue ultraheliaparaadi, mis soetati tänu Tartu Tarbijate Kooperatiivi ja lastefondi ühiselt ette võetud heategevusele.

Ligi 12 000 eurot maksva aparaadi hinnast poole tasus kliinikum, ülejäänu jaoks vajatigi toetust.

Ülejäänud poolest 5743 eurot saadi kokku Tartu Tarbijate Kooperatiivi kampaaniaga «Uue elu heaks», kus inimestel oli võimalik anda Maksimarketite ja Konsumite kassades oma panus annetuspurkidesse.

Lisaks andis Tartu Tarbijate Kooperatiiv igalt möödunud aasta oktoobrist detsembrini müüdud Meieri ja Hüva kohukeselt 10 portsenti kampaania toetuseks.

6000 eurost puuduoleva summa lisas lastefond oma ressurssidest, millest osa kogunes heategevuslike üritustega Tallinna tervishoiumuuseumis ning Ahhaa teaduskeskuses.

TÜK naistekliiniku ülemämmaemanda Pille Teesalu sõnul vajas perekeskus uut ultraheliseadet suurenenud töökoormuse tõttu. «See võimaldab pakkuda teenust suuremas mahus ja ilma, et peaks patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima,» sõnas ta.

Tartu Tarbijate Kooperatiivi motiveeris lastefondiga koostööd tegema soov anda oma panus lähikogukonna laste heaolu tagamisse. See on teema, mis puudutab kõiki tartlasi ja lähiümbruse elanikke ning kes siis veel peaks Tartu lapsi toetama kui mitte Tartu ettevõte, leidis kooperatiivi turundusdirektor Kaire Krevald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles