Emajõel vette kukkunud mees tõenäoliselt uppus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi.
Emajõgi. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval kukkus Emajõe suudmealal sõitnud lõbusõidupraamilt vette 36-aastane mees, kes jäi kadunuks.

Seltskond inimesi sõitis jõel kuus meetrit pikal pontoonidele ehitatud parvel, millel asub ka grill. Kella nelja paiku kukkus üks seltskonnaliige liikuva praami ninaosalt vette ning käis aluse alt läbi. Korra nähti teda veel veepinnal, kuid siis mees kadus, kirjeldas juhtunut Lõuna-Eesti päästekeskuse haldusbüroo juhataja Silver Konksi.

Mehe kaaslased helistasid kohe häirekeskusesse. Emajõe suudmealale Vara vallas Praagal ei ole aga võimalik ligi pääseda ei autoga ega jalgsi. Nii tuli päästjatel lasta Emajõe suursoo looduskeskuse juurest vette paat ning sõita õnnetuspaika mööda vett umbes 15 kilomeetrit.

Rasked olud

Päästjatel võttis kohalejõudmine aega pisut enam kui tund. Kell 17.15 alustati inimese otsimist, mis aga tulemusi ei andnud. Kuna pinnaltpäästevarustusega kadunut leida ei õnnestunud, tuleb oodata tuukreid.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et õnnetuskoht asub Peipsi järvest 400 meetrit ülesvoolu kurvi kohal. Esialgu pole aga sukeldujaid veel Emajõe suudmesse saadetud, sest nad on hõivatud päästetöödega Tamula järvel, kus uppus kuulitõukaja Taavi Peetre. «Ressurss on piiratud,» tõdes Kiik.

Kohe, kui Tamulal tööd lõppevad, suunduvad tuukrid ka Emajõe suudmesse. See ei pruugi aga inimese leidmist kiirendada, sest vesi on jões praktiliselt läbipaistmatu. «Emajõgi kannab endaga ikka muda ja liiva kaasa. Oma osa on ka vihmadel ja veeliiklusel,» tõdes Kiik.

Päästevesti polnud

Ehkki Peipsi vesikonnas sõitvatel alustel, kaasa arvatud lõbusõiduparvedel on päästevesti kandmine kohustuslik, kadunud mees seda ei teinud.

Emajõel parvematku korraldava Vee Matkad OÜ juht Indrek Herman kinnitas, et lisaks päästevestide kandmisele nõutakse lõbusõiduparvedelt ka reelingud. «Et inimesed ei saaks sealt üle serva vette kukkuda.»

Traagilise sündmuse täpsemaid asjaolusid Herman ise veel ei teadnud, kuid tõdes, et sarnaste õnnetusteni on viinud varemgi eestlaste alkoholilembus. «Oleks see minu teha, kehtestaks ma veel liikujaile alkoholitarbimise täieliku keelu,» sedastas Herman.

Mida lõbusõiduparvel täpselt tehti, on Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul esialgu vara öelda. «Politsei vestleb kindlasti parvel olnud inimestega.» Politsei ei avalda ka ettevõtte nime, millel õnnetus juhtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles