Hiphopifestivalil rõkkas muusika

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Kilp (vasakult), Meelis Kasearu, Sander Priivits, Silver Poll, Margit Mäik ja Jaanus Jagomägi lõid juba peo alguses väikese grilli üles, et enne tõsisemat tantsimist kõht korralikult täis süüa.
Lauri Kilp (vasakult), Meelis Kasearu, Sander Priivits, Silver Poll, Margit Mäik ja Jaanus Jagomägi lõid juba peo alguses väikese grilli üles, et enne tõsisemat tantsimist kõht korralikult täis süüa. Foto: Andres Ehrenpreis

Üle tuhande hiphopi armastaja kogunes Eesti taasiseseisvumispäeval Elva külje alla sportima, nautima seltskonda ja tänutundega kuulama meie maa paremaid räppareid.


Täpselt kell kolm lõi reede pärastlõunal Tartumaa Tervisespordikeskuse ümber kasvav mets muusikast kõlama. Pisut enne seda oli tee Elvast Rõngu vallas asuva peoplatsi juurde täis rahvast, kes kandsid küll suuri ja raskeid kotte, kuid kelle meel oli ärev.

Esimesed tunnid möödusid rahva kogunemise tähe all. Kohalejõudnud asusid hoolikalt telke üles panema või otsisid oma kämpingud üles. Peo põhiosa algas õhtu hämardudes, kui lavale voorisid Eesti hip­hopi tuntumad nimed.

Reede õhtul oli eriti oodatud A-rühm, kelle lugusid teadis suurem osa publikust ning laulis kõvahäälselt ka kaasa.

Vihm ei seganud

Korraldajate meeskonna liikme Maido Mölsi sõnul tõmbas laupäeva sombune ilm inimestel veidi tuju alla. «Reedene ilm oli aga jällegi super!» ütles ta.

Ent vihmane ilm ei takistanud laupäeval plaanitud ettevõtmisi tegemast. Üheks tähtsamaks ürituseks oli korvpalliturniir, millest võtsid osa nii esinejad kui ka fännid. Võitjaks osutus Team Snus, teisele kohale platseerus Sounds of HipHop, kolmandat kohta välja ei mängitudki. «Nii ongi − päeval teeme sporti ja õhtul pidutseme,» rääkis Möls.

Peol juba reedest kella 11st olnud Lauri Kilp arvas, et Elva on lahe koht, kus hiphopi­festivali pidada, kuigi ka paar aastat tagasi Paunkülas toimunud pidu jättis talle hea mulje. Kilp ütles, et kõige rohkem oleks oodanud Noizmakazi ülesastumist, aga tema pettumuseks neid tänavu esinejate hulgas polnud.

Festivali fänn Triin Alatalo leidis, et pidu on teiste suviste üritustega võrreldes toredam.

«Siin on kõik inimesed nii sõbralikud ja lahked,» ütles ta. Alatalo tunnistas, et eelkõige tuli ta festivalile kuulama Toe Tagi. «Nad on lihtsalt nii lahedad!» rõõmustas ta lava ette kiirustades.

Ainsad välismaised esinejad

Peolaval sai näha ka kahte rühmitust, mis polnud Eesti päritolu. Otse Rootsist jõudis festivalile Henry Bowers koos DJ Lo-Kuti, Osten af Mozzarella ning DJ Starke Arvidiga. Mehed olid nii Eestist kui ka hiphopifestivalist vaimustuses.

«Võib-olla Hip Hop Kemp Tšehhis on selle peoga võrreldes midagi sarnast, aga see siin on ägedam,» kiitis Osten af Mozzarella Eesti festivali.

Kuigi lava oli mõõtmetelt suhteliselt väike, märkis DJ Lo-Kut, et sealne tehnika seevastu korvas kõik.

«Pealegi oleks suurel laval meie ja tühjus,» ütles ta. «Kogu aeg ei jõua ühest otsast teise ka joosta ning esineda,» leidis Henry Bowers väikese lava juures veel plusse.

Seda, kas ka järgmisel aastal Eesti hiphopifestivalile muusikat ja rahvast nautima saab minna, Möls veel öelda ei söandanud.

«Isegi kui praegu teaksime kõiki rahalisi seisusid, ei oskaks ma öelda, kas pidu toimub või mitte – see sõltub veel paljudest teguritest,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles