Elvasse kogunevad hiphopparid

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka, Paul Oja ja Revo
Genka, Paul Oja ja Revo Foto: Artur Sadovski

Juba neljandat aastat saavad kõik hiphopmuusika ning -kultuuri austajad koguneda ühisele Eesti hiphopi­fes­ti­va­lile. Nagu juba tavaks saanud, peetakse pidu Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses. 


Korraldajate meeskond, kuhu kuuluvad Maido Möls, Henry Kõrvits ja Kalev Rundu, on esinejateks valinud pea kõik Eestis hiphopimaastikul tegutsevad artistid ja noored. Kuulsaimate nimekirjast leiab Toe Tagi, A-Rühma, Cool D ja Põhjamaade Hirmu. Laval käib üle 40 esineja.

«Propageerime noorte seas populaarset elustiili ja püüame näidata, et hip­hop on midagi enamat kui muusika, mis kõlab raadiost,» selgitavad Eesti hip­hopis juba nime teinud korraldajad. «Tahame, et Eesti hiphopikultuur säiliks ja areneks ning selle nimel võiks ju korra aastas kokku saada,» lisab Möls.

Festivali avapäeval võtavad hiphopi fännid ja artistid  mõõtu korvpalliturniiril. Festivali teisel päeval näeb peale muusikute esinemise ka tantsuvõistlust, millest võtavad osa kõik Eesti parimad.

Esmakordselt Eestis leiab tänavuse festivali kavast muusikaprodutsentidele mõeldud beatbattle’i ehk võistluse, millest osa võtvate heliloojate instrumentaalpalade hulgast valitakse parim. Nagu ka eelnevatel aastatel, ehitavad korraldajad 50 meetri pikkuse seina, kuhu grafitikunstnikud saavad pilte joonistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles