Noortepäev aitab leida oma tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu noored naudivad ilusat ilma..
Tartu noored naudivad ilusat ilma.. Foto: Risto Mets.

Homme vallutab Tartu kesklinna rahvusvaheline noortepäev «Leia oma tee!», mis pakub lõbusat meelelahutust, teavet ning proovilepanevaid töötubasid.


Selleks, et leida oma tee, saavad tänavu just Tartu noored võimaluse olla uudishimulikud, proovida ja katsetada. Ürituse eesmärgiks on Eesti Noorteühenduste Liidu avalike suhete spetsialisti Meelika Jü­ri­saare sõnul julgustada noori otsima võimalusi, et mitte jääda tegevusetuks.

Noorteühenduste laat
«Noorte tööpuudus on suur ja praegusel ajal on raske leida ka arendavaid vabaajategevusi,» tõdes Jürisaar. Et hõlbustada huvi tekkimist ja kontaktide vahetust, on korraldajad püüdnud ühte päeva kokku tuua erinevad noorteorganisatsioonid ja huvitegevused.

Jürisaar soovitab kindlasti läbi astuda näiteks noorteühenduste laadalt, mis ei paku mitte ainult kuiva infot, vaid interaktiivseid auhinnamänge ja tutvustab liikmete kogemusi.
«Noorteorganisatsiooni kogemusega noored on kahtlemata konkurentsivõimelisemad kui need, kes on lihtsalt koolipingist tulnud ja otsivad tööd,» julgustab Jürisaar ühendustega liituma ning toob välja sealt saadavad projektijuhtimise ja vastutamise kogemused.

Elav raamatukogu
Üheks ürituse tõmbenumbriks peab Jürisaar ka elavat raamatukogu, kust lähevad laenutusse inimesed. «See on tolerantsuse arendamise ja müütide purustamise projekt,» selgitas Jürisaar.
«Raamatuteks» on punkarid, geinoored või läbi Euroopa hääletajad, keda laenajad võivad küsitleda – näiteks uurida, kuidas sellise elustiilini jõuti. Elav raamatukogu on viimase kahe aasta jooksul kujunenud tõeliseks hitiks, rõõmustas Jürisaar.

Noored saavad päeva jooksul kesklinna erinevates staapides proovida europarlamendi saadiku ametit, harjutada kätt filmi monteerimisel või unistuste Tartu loomisel, tutvuda poliitiliste noorteühenduste tegevusega, nautida brasiiliapärast etendust ja noortebände.

Õhtupoolikul võib aga Rei­niku kooli staadionil kaasa elada ametnike ja noorte vahelisele jalgpallimatšile, kus tavapäraselt astub võistlustulle ka haridusminister Tõnis Lukas.
Kõik tegevused on tasuta, noortepäev on alkoholivaba.

kas teate

Noortepäeva üritusi
• Kl 13–16 filmitegemise ja savivoolimise töötuba Pauligi telgis raeplatsil.
• Kl 14–16 noorteühenduste laat Küüni tänaval ja pargis.
• Kl 16 Brasiilia näitleja Clara Santhana performance afrobrasiilia veejumalannast kaubamaja laval.
• Kl 16.30 jalgpallilahing Eesti Noorteühenduste Liit vs. haridusministeerium Reiniku kooli staadionil.
• Kogu päeva saab Küüni tänaval laenata erinevate ametite ja hobide esindajaid ehk «elavaid raamatuid».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles