Ühispilet seob kolm seiklust kokku

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu seikluspark.
Tartu seikluspark. Foto: Margus Ansu

Kolm Tartu meelelahutuspakkujat on käed löönud ja teinud selleks suveks ühi­se pileti, millega saab Ahhaa keskusesse, seiklusparki ja sõita viikingilaevaga.

Liisa-Lota Kaivo Emajõe lodjaseltsist rääkis, et kuna Ahhaa keskus on jõe lähedal, on nendega ammu räägitud, et võiks midagi koos teha.

Sama jutt on olnud ka seikluspargiga ja nüüd sattusidki kõik kolm kokku. Tõukejõuks oli teaduskeskuses avatud uus näitus «Ujub või upub».

Mitu päeva seiklust

Kiire seiklus võiks välja näha selline, et seikluspassi ostjad alustavad oma teekonda Ahhaa keskusest, pärast näituse vaatamist lähevad jõe äärde ajutisse sadamasse, kust viikingilaev hakkab väljuma iga tunni tagant, sõidavad sellega Jõekohviku sadamasse (Kalevipoja kuju juures) ning sealt jalutavad Narva mäele seiklusparki.

Kui käepael kenasti randmel püsib, siis ei pea kõigis kolmes kohas ühe korraga ära käima, need võib kasvõi kolme päeva peale ära jagada. Ühte kohta sama piletiga mitu korda aga minna ei saa.

Ahhaa keskuses on seikluspassi hinna sees kogu maja pilet.

Viikingiliin aga pannaksegi suveks vaid selle projekti tõttu käima ja sinna pääseb ainult seikluspassiga. Kaivo ütles, et juulis-augustis, kui rahvast tuleb rohkem, on laeval kindlad väljumisajad, praegu peaks sõidusoovi korral ette helistama.

Sõit ühest sadamast teise võtab aega 45 minutit ja selle aja sees saavad sõitjad ka ise aerud ära proovida. Hea ilma korral tõmmatakse puri üles. Kogu sõiduaja piletiostjad ise tööd tegema ei pea, viikingielu ja laevasõidujutte saab kuulata elektrimootori jõul edasi liikudes.

Üks katsetaja

Ragnar Kekkonen seikluspargist rääkis, et nende poolt on hinna sees kõik seiklusrajad, aga kui külastaja soovib näiteks ka õhulendu proovida, siis selle eest tuleb juurde maksta. Kui ilm on halb, aga seigelda tahaks, võib minna hoopis Lõunakeskuse seiklusradu katsetama ja ronida jääväljaku kohal.

Kas selline pakett ka inimeste huvi võiks köita ja kas see tooks külastajaid juurde, ei osanud Kekkonen ennustada. «Sellest ei ole meil praegu õrna aimugi, eks näis,» ütles ta. Praegu keegi piletit ostnud veel ei ole, ainus kogu seikluse läbinu on Tartu linnapea Urmas Klaas.


Seikluspass

• Ühispiletiga saab külastada Ahhaa keskust, Tartu seiklusparki ja sõita viikingilaevaga Turm.

• Pileti tavahind on 36 eurot, sooduspilet maksab 28 ja perepilet 99 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles