Naiste tants täidab Vanemuise

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli rahvakunstiansambel korraldab 3. ja 4. mail Tartus Vanemuise kontserdisaalis suure võistutantsimise, kus osaleb 23 naiste ja neidude rühma üle Eesti.

Naisrühmade võistutantsimine, mis leiab aset iga kahe aasta järel, toimub tänavu juba kümnendat korda. Sel aastal saavad ka neiduderühmad endale esimest korda eraldi võistluskategooria, teatas ülikooli rahvakunstiansambli juhatuse liige Lauri Leht.

Võistutantsimiseks peavad kõik rühmad ära õppima ühe kohustusliku tantsu. Naistel on see tänavu Maire Udrase «Heidame öömajale» ja neidudel Diana Otsingu «Mina tahan tantsu lüüa». Lisaks peavad naised esitama kaks ja neiud ühe tantsu omal valikul. Ainsa kitsendusena on keelatud suvel tuleva üldtantsupeo tantsude esitamine.

Kõiki tantse hindab pika kogemusega žürii. Parim naisrühm saab õiguse korraldada järgmine võistutantsimine.

Võistluspäevale eelneb lavaproovide ja tänavakontsertide päev 3. mail. Tudengipäevade raames esinevad nii naised kui neiud möödakäijatele kahel korral kahes kohas Tartu kesklinnas.

Ajakava

Laupäeval, 3. mail võistlevate rühmade kontserdid Tartu kaubamaja ees Küüni tänaval ja Tartu Ülikooli peahoone ees kell 15 ja kell 16.30. Kell 19 festivali ja võistutantsimise avamine ning TÜ rahvakunstiansambli kevadkontsert Vanemuise kontserdimajas

Pühapäeval 4. mail kell 10 algab naiste ja neidude rahvatantsurühmade võistutantsimine Vanemuise kontserdimajas. Kell 17 on samas ka autasustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles