Tartu Ülikool valis audoktoriks akadeemik Jaan Einasto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Jaan Einasto ja Marcel Grossmanni auhind.
Akadeemik Jaan Einasto ja Marcel Grossmanni auhind. Foto: Peter Murdmaa

Reedesel istungil valis ülikooli nõukogu viis audoktorit ja seitse professorit. Teiste seas valiti audoktoriks ka akadeemik Jaan Einasto.


Lisaks Tartu Ülikooli õppejõule Jaan Einastole on uued audoktorid Ungari Eötvös Loránd ülikooli professori Vilmos Voigt, Helsingi ülikooli professor Pekka Tobias Männistö, Ohio ülikooli professor William J. Mitsch ning Uppsala ülikooli emeriitprofessor Lars Oreland, teatas Tartu Ülikool.

Samuti valis nõukogu seitse professorit. Tartu Ülikooli bioloogilise füüsika professoriks valiti Berliini tehnikaülikooli teadlane Jörg Pieper, TÜ kirikuloo professoriks valiti tagasi usuteaduskonna dekaan prof Riho Altnurme, süstemaatilise usuteaduse professoriks valiti tagasi ametikohta seni täitnud prof Anne Kull, kriminoloogia professoriks valiti tagasi prof Jüri Saar, kliinilise geneetika professoriks TÜ kliinilise geneetika dotsent Katrin Õunap, reproduktiivmeditsiini professoriks TÜ reproduktiivbioloogia dotsent ja geneetika vanemteadur Andres Salumets ning eesti keele ajaloo ja murrete professoriks valiti tagasi prof Karl Pajusalu.

Rohkem infot valitud audoktoritest ja professoritest leiab ülikooli veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles