Elvakad tahavad linna sünnipäeval moodustada inimketi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: Sille Annuk

Eeloleval laupäeval tähistab väike Elva linn Tartumaal oma 72. sünnipäeva. Selle auks ootavad peo korraldajad keskpäevaks Arbi järve äärde nii kohalikke kui ka linna külalisi moodustama inimketti.


Sel nädalal alanud ning kuni maikuu lõpuni vältab Elvas sünnipäevakuu, pakkudes omanäolisi üritusi, näitusi, spordi-, laulu- ja tantsusündmusi ning näitlemist, vahendas Elva linnavalitsuse pressiteade.



Kuu jooksul saab tutvuda Elvas elanud kirjanike, viimaste Elva aukodanike elulugudega ning erinevate maalinäitustega. Toimuvad mitmed klaverimuusika- ja sõpruskontserdid nii Tartu, Elva kui Ülenurme muusikakoolide õpilaste esituses.



Lisaks sisukatele näitustele saab publik osa värvikaist teatrielamustest vabas õhus ja matkakeskuse ruumides. «Sünnipäevakuu eesmärk on nii elvalastele kui linna külalistele teadvustada, kus me elame ja mida teeme,» ütles huvi- ja kultuurikeskuse Sinilind direktor Leelo Suidt, kes on üks sünnipäevakuu korraldajatest.



Nii suurtele kui väikestele pakub kaasaelamisrõõmu vabaõhulavastus «Õnneseene kuningriik», milles kuninga osas mängib Hannes Kaljujärv. Veel peetakse linnas laata ning aset leiavad mitmete erinevate kultuurikollektiivide esinemised.



Samas toimub kell 12 ka iga-aastane kellatornijooks ja õhtul kell 20 tantsupidu Karl Madise bändi saatel. Viimasel sünnipäevakuu päeval, 30. mail, toimub traditsiooniline memme-taadi lustipidu lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles