Võrkpallinaiskond alustas karikavõistlusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Andres Toode andis naiskonnale teisipäeval viimaseid juhtnööre enne karikamängu.
Treener Andres Toode andis naiskonnale teisipäeval viimaseid juhtnööre enne karikamängu. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäeval võitis Tartu ülikooli võrkpallinaiskond Eesti karikavõistluste veerandfinaalis Famila/Võru VK. Poolfinaali pääseja otsustab korduskohtumine, mis peetakse järgmisel kolmapäeval Tartus ülikooli spordihoones.

Tartlannade resultatiivseim oli Elis Tenis, kes tõi 21 punkti. Teises veerandfinaalseerias juhib praegu TTÜ, korduskohtumine Tallinna ülikooliga peeti eile õhtul, kui leht juba trükikojas oli. Ühe neljast poolfinaali kohast kindlustasid endale aga rahvaliigas pallivad Ülenurme võrkpallurid, kes olid kahes mängus üle naiskonnast Dynamo/Särtsakad.

Lisaks karikavõistlustele algas nädala eest ka naiste võrkpalli Balti liiga. Tartu ülikooli naiskond alustas hooaega 3:0 (25:13, 25:18, 25:15) võiduga Kaunase naiskonna Heksa üle ja 0:3 (12:25, 16:25, 14:25) kaotusega teisele leedukate tiimile Achema KKSC.

Naiskonna peatreener Andres Toode ütles, et kuna nõrgemat vastast võideti ja tugevamale kaotati, on ta rahul, siiski on kahju, et Achemale vastu ei saadud. «Meil ei tulnud mäng üldse välja ja vastased mängisid väga hästi,» tõdes ta ja lisas, et vastaste võistkond paistis juba peale vaadates hea, mänguliselt olid nad veel paremad. Olulist rolli mängisid kaks ukrainlannat.

Mängijate liikumisest

Ka Tartu võistkonna koosseisus on muutusi. Näiteks liitus naiskonnaga Bigbank Tartu võrkpallimeeskonnas mängiva lätlase Artis Caicsi abikaasa Agnese Caica, kes lõpetas Lätis ülikooli ja kolis samuti Tartusse. Toode märkis, et Läti koondislane Caica sobib võistkonnaga hästi ja on ka kenasti sisse elanud.

Ka liitus naiskonnaga Toode hinnangul perspektiivikas noor tartlanna Mari Arak.

Töö tõttu kolis Tallinna Mariliis Trei, kes asub mängima TTÜ naiskonnas. Liina Kais taandus mänguplatsilt ja abistab naiskonda nõu ja jõuga abitreeneri rollis. Marili Laas otsustas hooaja vahele jätta ja elab praegu välismaal.

Toode sõnas, et kui tal oleks korraga Caica ja Laas, oleks ta treenerina laes, aga olukord on paljulubav ka praegu ja eesmärgid on suured.

«Tahaks karikavõistluste ja Eesti meistrivõistluste finaalis mängida. Mõlemad on täiesti reaalsed sihid, aga loomulikult pole see kerge ülesanne,» rääkis ta. Eelkõige näeb ta arenguruumi selles, et naiskond leiaks stabiilsuse.

Uued tuuled

Sel hooajal ei osale meistrivõistlustel mitmekordne Eesti meister Viljandi Metall, kuid debüüdi teeb Kohila võrkpalliklubi. Endine Viljandi treener Peeter Vahtra asus juhendama Kohila klubi, nii mõnedki Viljandi mängijad siirdusid samuti uude klubisse.

Toodele selline areng meeldib. «Et Kohila on sisuliselt Viljandi, aga nüüd osalevad nad Eesti meistrivõistlustel algusest peale (Viljandi Metall liitus meistrivõistlustega kolmandas ringis – toim), on üks tugev naiskond juures,» selgitas ta.

Toode arvates tuleb algav hooaeg senistest tugevam ja võitluslikum, sest võistkonnad on väga võrdsed: ühel päeval võidab üks, teisel teine.

Balti liigas mängivad kuus Eesti, neli Läti ja kaks Leedu naiskonda. Kõigepealt on põhiturniir, kus kõik naiskonnad kohtuvad omavahel kaks korda. Põhiturniiril selguvad kaheksa paremat, kes osalevad finaalturniiril, igast riigist on finaalis vähemalt üks naiskond. Kolmas etapp on iga riigi meistrivõistlused, naiskondade asetuse määrab koht Balti liiga põhiturniiril.

Balti liiga mängud

• 9. novembril Cesises MSG/Zeltalejaga

• 10. nov Riias  RSU/MVSga

• 16. nov Kohilas Kohila VKga

• 17. nov Kohilas Audentes SG / Noortekoondisega

• 30. nov Tartus SK Babitega

• 1. detsembril Võrus Jelgava/LUga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles