Kolmes Tartu jaoskonnas on hääletanud üle poole valijaist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kella neljaks oli Tartus valimisotsuse teinud üle 46 protsendi valijaist, kuid kolmes jaoskonnas on hääletanuid juba üle poole.

Tasku jaoskonnas on valinud 53,12, kaubamaja jaoskonnas 52,12 ja Lõunakeskuse jaoskonnas 50,84 protsenti sealseis valijaist. Kõige väiksem valimisaktiivsus oli Kroonuaia koolis olevas jaoskonnas Raadil, seal oli käinud 37 protsenti valijaid.

Kaubamajas oleva valimisjaoskonna komisjoni esimees Ene Kuuskmäe ütles, et rahvast käib väga palju ja nii olnud hommikust peale, kui järjekord oli ukse taga. Sellist hetke, kus jaoskonnas pole ühtki valijat, pole veel tulnud, ütles ta natuke enne kella nelja.

Valijate suur osalus tõi kaasa vajaduse hääletussedeleid pidevalt juurde tellida. «Me ei ole nii suure vajadusega arvestanud,» ütles Kuuskmäe.

Kaubamaja jaoskonnas käis hääletamas Tähtvere Vikerkaare tänava elanik Kersti Lamp, kes oli üks neist tartlastest, kes esmalt läks harjumuspärasesse kohta jaoskonda otsima, kuid Näituse tänavas seda enam pole. Tänavu ongi jaoskond vähem.

Suurt aktiivsust täheldasid ka Tasku valimisjaoskonna komisjoni liikmed. Seal oli niisamuti pidevalt rahvast. Aga järjekorda lausa enam mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles