Suurvesi Emajões ei näita taandumise märke

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad pumpavad taas tühjaks Supilinna tagumist kraavi. Seda on tarvis teha, sest Emajõkke suubuva truubi ette asetatud liivakotid ei sulgenud seda täielikult. Jätkub sadevee juurdevool kõrgematelt aladelt ning et vesi kraavis ei ujutaks üle Oa tänavat, tulebki pumbata.
Päästjad pumpavad taas tühjaks Supilinna tagumist kraavi. Seda on tarvis teha, sest Emajõkke suubuva truubi ette asetatud liivakotid ei sulgenud seda täielikult. Jätkub sadevee juurdevool kõrgematelt aladelt ning et vesi kraavis ei ujutaks üle Oa tänavat, tulebki pumbata. Foto: Kristjan Teedema

Ei sentimeetritki langust, õnneks mitte ka tõusu. Eilsega võrreldes on veetase täpselt sama ehk 330,3 sentimeetrit üle kokkuleppelise Tartu nullpunkti.


Linnavalitsust hoiab jõgi jätkuvalt pinges, kinnitas Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. Tema sõnul käib täna üleujutatud aladelt vee pumpamine nii Liiva tänaval kui ka Supilinnas.



«Supilinnas pumpame hommikust saati. Teeme täna pikema päeva, lootuses, et ehk saab homme vahele jätta,» rääkis Haak. Avatud on ka toruots konnatiiki, et sellegi veetase langeks.



Liiva tänaval tuleb majade juurest pumpamist jätkata. Seda ei saa lõpetada enne, kui jõgi taandub vähemalt 60-70 sentimeetrit.



Uusi üllatusi pole jõgi üleujutuse vastu võitlejaile toonud. «Kaldad ei lagune ja jõeäärsed puud püsivad püsti.»



Haak lisas, et lõdvaks ei saa end lasta siiski veel nii pea. Hüdroloogide hinnangul püsib veetase praegusel kõrgusel veel ligi nädala ning kui alanemine saabub, toimub seegi aeglaselt.



Emajõgi suubub Peipsi järve, mille tõus on viimastel ööpäevadel pidurdumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles