Emajõgi hakkas voolama üle kaldavalli Supilinna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Finiš!» teatas hommikust tervisejooksu teinud noormees pettunult. Tema teekonna paplialleel peatas Emajõgi, mis on nüüd paaris kohas üle ujutanud ka Supilinna kaldakindlustuse.


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel on ööpäevane veetõus Emajões olnud 0,8 sentimeetrit. Vabadussillast kõrgemal on aga veetase kerkinud rohkem.



Täna hommikul oli Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak juba jõe ääres ootamas. Saabusid koormad paesõelmetega, millega tõsteti kaldakindlustusele rajatud kõnniteed. Tööd peaksid peatama vee voolu Supilinna.



Haagi kinnitusel seotakse täna kinni ka paar puud, mis on hakanud pehmeks muutunud kaldakindlustuse pealt jõe poole vajuma. «Teine võimalus on puud maha võtta, kuid püüame esialgu sidumisega olukorda päästa.»



Täna jätkab päästeamet ka vee ümberpumpamist Supilinna tiigist, kuna liigvesi ohustab taas Oa tänavat.



Liikluseks on jätkuvalt suletud Oa tänav Meloni ja Vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul, Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi


lõigul, Ranna puiestee ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul. Suletud on ka Ihaste põiktänava üks sõidusuund.



Emajõel on keelatud mootoriga veesõidukite liiklemine. Liikluspiirangud kehtivad kuni Emajõe veetaseme languseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles