Tartu peibutab konverentsilinnana

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsiturismi professionaalide ajakirja Headquarters esikaas ja kaks Tartulinna tutvustavatest lehekülgedest.
Konverentsiturismi professionaalide ajakirja Headquarters esikaas ja kaks Tartulinna tutvustavatest lehekülgedest. Foto: Repro

Eesti Konverentsibüroo ostis kaanepinna konverentsiturismi professionaalide ajakirjas Headquarters ja sai selle eest veel kaheksal siseküljel end tutvustada.


Pool sellest ruumist on pühendatud Tartule kui ülikooli- ja konverentsilinnale.


Ülevaade on antud linna peamistest vaatamisväärsustest, parimatest konverentsiruumidest ja hotellidest.



Võimaluse ajakirjas Tartut kui teaduselinna kiita saanud abilinnapea Karin Jaanson tõstab esile bioloogia, tarkvara ja nanotehnoloogia kõrge taseme. Ta kiidab ka, et tänu turismile ja konverentsiturismile on paranenud linna lennuühendus, millest võidavad kohalikud ettevõtted.



Pikem käsitlus on mullu novembris peetud sõjaväepsühholoogide assotsiatsiooni konverentsi korralduspoolest. Konverentsile kogunes 150 osalejat 22 riigist.



Korraldaja Merle Parmak kiidab selles korraldamise kiirust ja ladusust ning head keskkonda – isegi hotell oli sisuliselt samas hoones.



Kultuuriprogramm viis osalejaid KGB kongide muuseumisse, õlletestimisele Tartus ning Põltsamaale veine degusteerima, soovijatele oli veel päevane Tallinna tuur õhtusöögiga Olde Hansa keskajarestoranis.



Karin Jaanson ütles, et kui läheneda sellise professionaalidele mõeldud ajakirja kaudu konverentsikorraldajatele, kes kaaluvad, kus oma järgmist konverentsi teha, võiks mõnedki neist panna mõtlema Tartu peale. See on oluliselt mõjusam senisest lähenemisest, kus kontakte otsiti messidel levitatavate trükiste kaudu, leidis ta.



Tartu ja Tallinna kõrval on konverentsiturismi sihtkohtadena käsitlust leidnud näiteks Kyoto, Melbourne, Bonn, Kopenhaagen, Soul ja Briti Columbia.



Ajakirja tiraaž on 5000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles