Timo Eichfussi aitab ka tätoveering

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Eichfuss ja tema tätoveering Balti liiga mängus Kalev/Cramo vastu, mille Rock 27. jaanuaril kaotas 73:75.
Timo Eichfuss ja tema tätoveering Balti liiga mängus Kalev/Cramo vastu, mille Rock 27. jaanuaril kaotas 73:75. Foto: Margus Ansu / Postimees

Jaanuari keskpaigast alates on TÜ/Rocki ründemängija Timo Eichfuss olnud platsil mehe eest, Balti liigas on ta sealt alates peetud viies mängus visanud keskmiselt 14,4 punkti ja võtnud keskmiselt 6,4 lauapalli.


Jaanuari keskpaigast alates on Eichfussi õlavarrel ka tätoveering, kus inglise keeles kirjas «Though I Walk Through The Valley Of The Shadow Of Death, I Shall Fear No Man» (Kui ma kõnnin läbi surnute oru, siis ma ei karda ühtegi meest).

Eichfuss ütleb, et inspiratsiooni selliseks tätoveeringuks sai ta NBA mängijalt Larry Hughesilt, kes kandis samasugust, kui mängis veel Chicago Bullsi särgis.

«Leidsin selles lauses ühiseid jooni oma eluga,» rääkis Eichfuss, «kuid minule tähendab see midagi enamat, kui otsene tõlge ütleb.» Eichfussi sõnul iseloomustab see lause tema elu, kuid see on isiklik asi.

Mängu kohta Rockis, mis on ja ei ole ka isiklik asi, ütleb Timo Eichfuss, et ta on läinud kindlamaks ja õppinud oma vigadest nii mängus kui ka trennis.

Numbrid, eriti viimased, räägivad sedasama. Sel hooajal on Eichfuss Balti liigas käinud platsil keskmiselt 20 minutit, visanud keskmiselt 8,3 punkti mängus ja võtnud keskmiselt 4,1 lauapalli. Nagu alguses kirjas, on viimases viies mängus need numbrid oluliselt paremad (14,4 punkti ja 6,4 lauapalli - VEFiga 12 punkti ja 6 lauapalli, Kaleviga 9 ja 7, Šiauliaiga 10 ja 6, Liepajaga 22 ja 8 ning Ventspilsiga 19 ja 5).

Kindlust on aidanud tõsta nii õnnestumised mängus kui ka trennis, leiab Eichfuss ise sellele põhjenduse. Viimase kahe mängu kohta, kus ta oli meeskonna resultatiivseim (Liepaja vastu 22 ja Venspilsi vastu 19 punkti), ütleb Eichfuss: «See oli võistkonna mäng, olin õigel hetkel vaba koha peal.» Ja hetk hiljem. «Eks ma leidsin selle õige koha üles ka.»

Kindluse tõusu näitab järgnevgi Balti liiga statistika: 15 mänguga on Eichfuss visanud kahepunktiviskeid 59/37 (62,7%), kolmepunktiviskeid 30/11 (36,7%) ja vabaviskeid 30/18 (60%). Eesti liigas on Eichfuss visanud 13 mängus keskmiselt 10,7 punkti ja võtnud 5,9 lauapalli.

«Tanel Tein ja Janar Talts on mind palju õpetanud, mida hästi, mida halvasti teen,» räägib Eichfuss. «Eelmisel aastal ei julgenud ma neilt küsida, sel aastal olen küsinud. Trennis käib meil Marek Doroniniga kogu aeg üks-üks võitlus, kes kelle üle trumpab, nii need mängijad paremaks lähevadki.»

Rocki peateener Indrek Visnapuu ütleb, et palju algab suhtumisest ning Timo Eichfussi suhtumine on peatreeneri pilgu läbi selle aasta jooksul palju muutunud. «Ta mõistab oluliselt paremini, kes on profikorvpallur,» ütleb Visnapuu.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles