ASile Lihameister määratud jäätmetrahv jäi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Lihameister toode.
ASi Lihameister toode. Foto: Helin Loik/Naisteleht

Ärimees Rein Kilgiga seotud ASile Lihameister keskkonnainspektsiooni poolt määratud trahv jäätmehoolduse nõuete rikkumise eest jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud ettevõtte kassatsioonkaebust menetlusse.

Keskkonnainspektsioon alustas Lihameistri suhtes väärteomenetlust 2008. aasta detsembris, kui selgus, et Tartumaal Konguta vallas asuva tootmishoone taga suures metallkonteineris põletas firma tööline ettevõtte tegevuse käigus tekkinud jäätmeid, sealhulgas loomakonte.

Kuna Konguta valla jäätmehoolduseeskirja kohaselt on jäätmete käitlemine väljaspool ettenähtud kohti keelatud, rikkus lihatööstus inspektsiooni hinnangul jäätmeseadust ning ettevõttele määrati väärteo korras 45 000-kroonine trahv.

Lihameister inspektsiooni seisukohaga ei nõustunud ja kaebas trahviotsuse Tartu maakohtusse. Kohus leidis, et lihatööstus rikkus jäätmehoolduse nõudeid, kuid tegi seda pigem ettevaatamatusest, ning seetõttu vähendas kohus trahvisummat 20 000 krooni võrra.

Ka maakohtu otsus polnud Lihameistrile meeltmööda ning ettevõte esitas riigikohtule kassatsioonkaebuse, mis ei saanud aga lõppeval nädalal menetlusluba ja seega jääb firma trahvimine lõplikult jõusse.

Keskkonnainspektsioon karistas Lihameistrit jäätmehoolduse nõuete rikkumise eest 25 000-kroonise trahviga ka 2008. aasta mais. Hiljem kohtuistungil antud tunnistajate ütlustest selgus, et olukord Lihameistri jäätmekäitluses on pärast viimast karistust muutunud paremaks. Erinevatel jäätmetel on praeguseks erineva märgistusega konteinerid ning jäätmete hoidmiseks on spetsiaalne ruum, kuhu korjatakse kõik tootmisprotsessi käigus tekkivad jäätmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles