Eelroaks väike täiendkoolitus

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Ojakivi (vasakult), 
Ülle Kesli, Tiia Ristolainen ja Marju Himma.
Marko Ojakivi (vasakult), Ülle Kesli, Tiia Ristolainen ja Marju Himma. Foto: Sille Annuk

«Ja mida teile võib pakkuda?» küsib kelneriametit prooviv Marko Ojakivi, kes muidu töötab Tartu Ülikoolis turundusspetsialistina. «Võtaksin ühe lühikoolituse,» vastan kiiruga menüüd silmates. Istun nimelt Tartu Ülikooli ettevõtluspäeval Elukestva Õppe kohvikus.


«Tegelikult polegi õige öelda koolitus, vaid õpe, sest koolitada võib, aga õppima peab ikka ise,» ütleb minu lauakaaslane Tiia Ristolainen, kes on TÜ avatud ülikooli keskuse osakonnajuhataja.



Lühikoolitusi on TÜs ligi kolmveerand täiendõppemenüüst, lisab TÜ täienduskoolitustalituse juhataja Ülle Kesli. Paaripäevastel koolitustel võib õppida kõike alates keelest ja suhtlemisest kuni stressijuhtimiseni.



See on hea võimalus juhtidel motiveerida neid töötajaid, kelle palgast möödunud kuul sai veerand vähemaks võetud, räägib Ristolainen elulistest näidetest. Hea töötaja hoidmiseks on mitmed ettevõtjad tellinud n-ö rätsepakoolitusi, mida tehakse sellise sisu ja mahuga, nagu firma soovib, märgib Kesli.



Muuseas, kolmandik TÜ õppejõududest osales mullu meeskonnatöö ning õppemetoodilistel täienduskoolitustel.



Kõrvallauda seab kohvitassi taha aega veetma haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Mida minister viimati õppis? «Kõige viimati õppisin selgeks tagurpidi uisutamise,» nendib Lukas naljaga pooleks ning lisab, et muidu satuks iluuisutamisega tegeleva tütre ees piinlikku olukorda.



Tõsiselt rääkides on Lukasel aga plaanis ära kaitsta doktoritöö, mille materjalid ootavad juba ammu kokkukirjutamist – kui ministriameti kõrvalt vaid mahti saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles