Tartu hakkab lumelinna ehitama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeskulptuure meisterdasid tartlased ka kaks aastat tagasi. Pildil Raekoja platsil Hugo Treffneri gümnaasiumi tollased 12. klassi õpilased vasakult Martin Bek, Eero Ränik ja Uku Pütsepp.
Lumeskulptuure meisterdasid tartlased ka kaks aastat tagasi. Pildil Raekoja platsil Hugo Treffneri gümnaasiumi tollased 12. klassi õpilased vasakult Martin Bek, Eero Ränik ja Uku Pütsepp. Foto: Margus Ansu / Postimees

Uuel nädalal ehitavad Tartu koolide õpilased Raekoja platsile lumelinna, mis jääb linlasi rõõmustama kuni lume sulamiseni.


Idee autori, arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raidi sõnul sai mõte alguse vaadates raekoja platsi suuri lumekuhjasid ja kuuldes ilmatarkade ennustust, et tuleb pikk ja lumerohke talv.



«Ehitusmaterjali on ju piisavas koguses ja see on täiesti tasuta käes. Nüüd saavad tartlased juurde veel ühe võimaluse tõelist talve nautida,» lisas Raid linna pressiesindaja vahendusel.



Tartu koolidele on vastavad üleskutsed juba saadetud. Nüüd peavad koolid moodustama 10-liikmelised võistkonnad. Lumelinna ehitama oodatakse enam kui 20 rühma.



Ehitamine leiab aset 15. jaanuaril kell 11-17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles