Esiliiga vutimehi kannustab auahnus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jalgpalli esiliigas palliv Tartu JK Tammeka duubelmeeskond (sinises) mängis septembri alguses koduväljakul 1:1 viiki tabeli liidri Jõhvi Lokomotiviga.
Eesti meeste jalgpalli esiliigas palliv Tartu JK Tammeka duubelmeeskond (sinises) mängis septembri alguses koduväljakul 1:1 viiki tabeli liidri Jõhvi Lokomotiviga. Foto: Imre Pühvel

Jalgpalli esiliiga on täpselt samasugune kui meistriliiga: hooaja jooksul 36 mängu, kõigi vastastega kohtutakse kaks korda kodus, kaks  võõrsil. Vorm on sama, tase erineb – esiliiga sportlasele pole mängimine töö.

Gümnaasiumiõpilastest, tudengitest ja juba koolid lõpetanud tööinimestest koosnevaid esiliiga meeskondi on Tartus kaks: Tammeka duubelmeeskond ja SK 10, kes sel pühapäeval algusega kell 14 Tamme staadionil omavahel parema välja selgitavad.

Mõlema meeskonna treenerid kinnitasid, et kuna tabeliseis on pingeline, minnakse mängule vaid võidumõtetega. Tammeka duubelmeeskonna treener Indrek Koser ütles, et lisaks soovile võita kodulinna rivaali oleks hea välistada üleminekumängude oht.

SK 10 mängiv treener Eero Eessaar märkis, et kuna viimased kuus mängu on meeskond kaotanud, siis peab nüüd mõõnast välja tulema ja enesekindlust kasvatama.

Tammeka on esiliiga tabelis 41 punktiga viiendal kohal, SK 10 paikneb sama punktisummaga kuuendal kohal. Kolm võidupunkti ei tõstaks küll kumbagi meeskonda neljandaks, kuid viiks ohutumasse kaugusesse 38 punktiga seitsmendal ja kaheksandal kohal platseeruvatest Vändrast ja Viljandist.

Eessaar tunnistas, et seoses viimase kuue kaotusega on SK 10 tabeliseis keeruliseks muutunud ja seetõttu ei saa ka hooajaga rahul olla. «Eesmärk oli liigasse püsima jäämine. Kuna paljud mängijad õpivad ja töötavad Tallinnas, ei saa me koos trenni teha ja on üsna raske võidelda tabeli tipus olevate võistkondadega,» rääkis ta.

Tammeka treener Indrek Koser arvas, et nende meeskond võib hooajaga rahul olla küll, sest mitu noort on meistriliigasse mängima pääsenud ja kõigi esiliiga vastastega on meeskond hakkama saanud.

Elva trotsib rasket aastat

FC Elva mängib esiliiga B-tasemel ja on praegu liigatabelis kuuendal kohal. Meeskonna treeneri Marek Naarise sõnul peegeldab koht hetkeseisu: «Paremaks pole me praegu võimelised, sest kogenud mängijad on pikalt vigastatud olnud ja koosseis on väga noor.»

Elva jaoks oli hooaja miinimumeesmärk liigas püsima jääda, mis on 99-protsendiliselt ka kindlustatud, aga järgmistel hooaegadel tahab meeskond tõusta kõrgemale. Naaris avaldas lootust, et kui kõik mängijad on rivis tagasi, kasvab konkurents ja ka mängijate motivatsioon pingutada.

Ka sel hooajal on Elval jäänud pidada veel mitu mängu ja eelkõige kodumängudes üritatakse Naarise sõnul liiga liidritelt punkte napsata.

Santos pürib meistriliigasse

Teise liiga lõuna-lääne regiooni liigatabelit juhib pika puuga Tartu FC Santos, mis tähendab seda, et põhimõtteliselt on nad endale uueks hooajaks kindlustanud koha astme võrra kõrgemal tasemel.

Klubi president Meelis Eelmäe ütles, et eesmärk on võimalikult kiiresti jõuda meistriliigasse. Plaaniga alustati tegelikult kavandatust varem, sest võtta oli palju vabu endisi meistriliiga mängijaid.

Eelmäe nimetas endiste Tammeka mängijate madalamasse liigasse siirdumise põhjusi erinevaiks, kuid ei soostunud neid lähemalt kirjeldama. Omaette mainimist on väärt fakt, et mõned Santose mängijad on osaliselt ka tasustatud. Täpsemaid fakte Eelmäe siiski avaldada ei soovinud.

«Meistriliiga on meie siht, sinna jõudmine sõltub erinevatest asjaoludest,» ütles Eelmäe ja lisas, et järgmisel aastal saavad mängida juba ka klubi enda esimesed noored, kes praegu on 15-16-aastased.

Teise liiga lõuna-lääne regioonis on kuuendal kohal Tartu SK 10 II ja üheksandal kohal Tammeka II duubelmeeskond Luunja JK. 13. kohal on kuulsa fänniperega Tartu JK Welco Elekter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles