Fortum Tartu soojuse piirhind ei tõuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu Lohkva kombijaam.
Fortum Tartu Lohkva kombijaam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Konkurentsiamet lükkas tagasi Tartu soojatootja Fortum Tartu tütarettevõtte Tartu Keskkatlamaja taotluse kergitada soojusenergia megavatt-tunni piirhind 762 kroonilt 814 kroonile.


Konkurentsiamet leiab, et soojuse ja elektri koostootmine kohalikest kütustest Fortumi kevadel avatud Lohkva kombijaamas on õige, sest säästab energiat. Nüüdisaegse tehnoloogia juurutamine ja kohalike kütuste kasutamine peab aga elektri tootmise kõrval olema kasulik ka soojatarbijatele, märkis amet.



Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots kinnitas, et ettevõte pole veel otsustanud, kas konkurentsiameti otsus vaidlustada või mitte. Külaots lubas, et otsus tuleb enne jõule, ehkki vaide esitamiseks on seaduse järgi aega 30 päeva.



«Otsus on 35 leheküljel, esmalt tuleb see läbi lugeda,» märkis Külaots.



Novembris müüs Tartu Keskkatlamaja soojusenergiat hinnaga 640.48 kr/MWh, millele lisandus käibemaks. Oktoobris oli müügihind 619.40 ning septembris 625.21 kr/MWh. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles