Rahvusvahelist sukeldujate ööd peeti ka Anne kanalis

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline sukeldujate öö (Divers Night) Anne kanalis. Lõõgastumishetk soojas vannis pärast sukeldumist.
Rahvusvaheline sukeldujate öö (Divers Night) Anne kanalis. Lõõgastumishetk soojas vannis pärast sukeldumist. Foto: Jan Siimson

Kahekraadisesse Anne kanali vette kastsid end neljapäeva õhtul kokku 15 inimest, teiste seas ka üks tütarlaps. Noored inimesed ei käinud niisama vees sulistamas, vaid koos paljude riikide sukeldujatega püüti purustada ühise öösukeldumise maailmarekord, mis läks ka korda.


Et senine, mullu püstitatud rekord üle lüüa, pidid öösukeldujad suunduma täpselt samal ajal vee alla. Eesti aja järgi sukelduti nii Tallinnas kui Tartus kell 21.09.



Eestis käis kokku vees esialgsetel andmetel 164 sukeldumishuvilist, kogu maailmas oli neid 2500 ringis. Ühtlasi langes ka nii Eesti- kui maailmarekord.



Öösukeldumise traditsioon sai alguse 2005. aastal. Ühise üritusega tahavad sukeldujad näidata, et nende hobi on huvitav ja lõbus tegevus ning sellega saab tegeleda igal aasta- ja kellaajal.



Teiste seas ligi pool tundi vee all viibinud Postimehe arvutigraafik Artur Kuus pani tähele, et kui mullu oli Anne kanalis väga palju kalu, siis tänavu võis kohata vaid üksikuid isendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles