Põlvamaa vald kasvatab endale ise jõulupuu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseistikud.
Kuuseistikud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kõlleste vallavanem Andrus Seeme ei pea õigeks igal aastal ühe väärika puu elu lõpetada ainuüksi selleks, et see jõuluajal silmailu pakuks.


Kaks aastat tagasi istutati Kõlleste vallavalitsuse eestvedamisel kohaliku laululava kõrvale küla keskele umbes seitsmemeetrine statsionaarne jõulupuu, et edaspidi puuduks vajadus igal aastal uut jõulukuuske tuua.

Ehkki mõte oli hea ja noor kuusk hakkas esialgu kenasti kasvama, kuivas ta mõni aeg hiljem teadmata põhjustel siiski ära ning praeguseks ei ole seda puud enam seal.

Vallavanema sõnul ei ole aga mõttest loobutud ning praegu kasvatatakse ette ühte kiirekasvulist nulgu, mis on kavas istutatakse samasse kohta tuleval kevadel.

«Kasvav jõulupuu säästab igal juhul loodust, kuid aitab kokku hoida ka raha ja aega, mis iga-aastasele kuusetoomisele kulub,» sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles