Autod ei püsi libedaks muutunud maanteedel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel pool Eestis on teed väga libedad.
Mitmel pool Eestis on teed väga libedad. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Neljapäeva lõuna paiku sõitis Jõgevamaal libedaks muutunud Jõgeva-Mustvee maanteel teelt välja sõiduauto. Maanteeinfokeskuse teatel on teed libedad ka mujal.


Kohapealt tulnud teated viitavad, et teeolud on rasked ning umbes kümme kilomeetrit Jõgevalt Mustvee suunas sõitis teelt välja sõiduauto. Kohale kiirustasid ka politsei ja kiirabi.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg kinnitas, et tõepoolest sõitis auto teelt välja kraavi Laiuse aleviku lähedal. Teade õnnetusest saabus kell 12.48.

Freiberg lisas, et avariis osalenud inimesed vajasid meedikute abi ning praeguste andmete järgi on vähemalt üks kannatanu viidud ka haiglasse.

Päev hiljem teatas politsei, etliiklusõnnetus juhtus Jõgeva vallas Jõgeva-Mustvee maantee 7. kilomeetril, kus sõiduauto BMW 323i, mida juhtis 45-aastane Ave, kaotas juhitavuse ja sõitis teelt välja põllule, riivates bussipeatuse ootepaviljoni.

Sõidukis viibinud 7-aastane tüdruk lubati pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

Maanteeinfokeskuse infoliinilt 1510 kinnitati Postimehele, et Jõgeva-Mustvee maantee on praegu tõesti väga libe, ent olukord on muutlik pea kõikjal Eestis ning libetusetõrje käib parasjagu nii Läänemaal, Harjumaal kui ka mujal.

Korrapidaja lisas, et null-kraadi ringis temperatuurid on maantee seisukohalt alati kõige ohtlikumad. Näiteks kümne miinuskraadi juures libedust enam ei teki.

Maanteeameti avalike ja välissuhete osakonna juhataja Tiina Reismann kutsus üles inimesi tutvuma maanteeameti veebilehel avaldatud informatsiooniga, mis õpetab ohutult liiklema ning seda ka libedal ajal. Rubriigist «Sõiduki omanikule» leiab autojuht kindlasti kasulikke näpunäiteid liiklemiseks talvel.

Ameti veebist leiab ka fotosid paljude teede olukorra kohta reaalajas.

Reismann lisas, et kõik kodanikud võivad kas hätta jäädes või teeolude kohta infot vajades ööpäevaringselt konsulteerida maanteeameti tasuta numbril 1510. Samuti on samal numbril oodatud kodanike informatsioon teeolude kohta terves Eestis.

Maanteeinfokeskuse andmetel sõidavad paljud sõidukijuhid jätkuvalt suverehvidega. Liikluses vähemalt sama ohtlik on aga ka libedal teel sõitmise kogemuste puudumine.

Liiklusohutuse asjatundja Villu Vane märkis ühes hiljutises ettekandes, et olgu rehv nii hea kui tahes, auto teelpüsivus sõltub lõpuks ikkagi sõidukijuhist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles