Tartu kinnitab teise negatiivse lisaeelarve

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid
Eesti kroonid Foto: Toomas Huik.

Tartu linnavalitsus saatis täna volikogule kinnitamiseks 2009. aasta teise negatiivse lisaeelarve, mis vähendab linna eelarve mahtu ühe protsendi ehk 15,6 miljoni krooni võrra. Eelarve vähenemine on põhiosas tingitud kavandatud investeeringutoetuste laekumata jäämisest, vahendas Tartu pressitalitus.


Linnaliste piirkondade arendamise meetmest 17 miljoni kroonise rahaeralduse laekumine Tamme staadioni tribüünihoone ehitamiseks ning Emajõe kaldakindlustuse uuendamiseks lükkub edasi järgmisse aastasse.



«Kahju, et Euroopa Liidu rahaline tugi hilineb, kuid positiivne on see, et linna esitatud projektid on heakskiidetud. Tamme staadioni tribüünihoone ehitusleping on juba sõlmitud ning järgmisel aastal saab kavandatu teoks teha,» märkis abilinnapea Karin Jaanson pressiesindaja vahendusel.



Majanduslanguse ja kinnisvaraturu madalseisu tõttu vähendab linn lisaeelarves maamüügiplaani 4,9 miljonit krooni. Kaupade ja teenuste müüki suurendatakse aga 4,2 miljoni krooni võrra.



Lisaeelarvega suurenevad tegevuskulusid 2,9  miljonit krooni, kuid vähenevad investeeringud 18,5 miljonit krooni ulatuses. Tegevuskulude kasvu peamiseks põhjuseks on kutsehariduskeskuse kaupade ja teenuste täiendava müügitulu arvel tehtavad majandamiskulud.



Sihtotstarbeliste toetuste laekumata jäämise tõttu vähenevad kõige enam investeeringud vaba aja ja kultuuri ning majanduse valdkonda. Linnaeelarve mahuks kujuneb  pärast lisaeelarve vastuvõtmist 1,584 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles