Ööklubi rivist välja viinud pidutseja sai kopsaka trahvi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kivi murtud veetoru ujutas üle ka klubi allkorrusel asuva Seppälä kaupluse põranda.
Dmitri Kivi murtud veetoru ujutas üle ka klubi allkorrusel asuva Seppälä kaupluse põranda. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu maakohus tunnistas täna kokkuleppemenetluses süüdi Dmitri Kivi (31), kes põhjustas mullu jaanuaris Tartu ööklubis Maasikas veeavarii. Tuletõrjesüsteemist pritsis vett peosaali, helitehnikale ning peokülalistele, kelle seas oli ka justiitsminister Rein Lang. Kannatada said ka kolm klubi all asuvat poodi.


Õigusemõistja tunnistas Kivi süüdi ettevaatamatusest võõra asja rikkumisega olulise kahju tekitamises ning karistas teda 20 000 krooni suuruse rahalise karistusega, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.



Kivi peab talle mõistetud karistuse täitma ühe aasta jooksul, tasudes alates 15. novembrist igakuiselt vähemalt 1700 krooni kuni karistuse täieliku tasumiseni. Lisaks peab Kivi menetluskuludena tasuma kokku 9047 krooni.



Süüdistuse järgi haaras Kivi 20. jaanuaril 2008 kella 1.30 paiku Tartus ööklubi Maasikas tantsupõrandal viibides lae all rippuvast tuletõrje kustutussüssteemi torust ning rippus selle küljes. Oma tegevusega lõhkus ta ettevaatamatusest automaatse sprinklersüsteemi toru ja põhjustas sellega ööklubis veeavarii.



Selle tagajärjel sai rikutud või hävines ööklubi seadmeid ja sisustust enam kui 700 000 krooni ulatuses. Kriminaalasja raames ööklubi tsiviilhagi siiski ei esitanud.



Tänane otsus on vaidlustatav vaid kokkuleppemenetlust reguleerivate menetlusnormide rikkumise peale. Menetlusosalised saavad otsuse vaidlustamise soovist kohtule teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles