Selgusid parimad värvijad

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba 5
Vaba 5 Foto: Tartu linnavalitsus

Kuigi kevadel kahtles linnavalitsus «Heade värvide linna» kampaania jätkamises, oli sügiseks konkursil üle 70 üles vuntsitud kandidaadi.


Läinud nädalal valis žürii parimad välja 51 maja ning 27 piirdeaia hulgast. 2000-krooniste auhindade ja tunnustusplaatide saajate seas oli ka kaks suurt maja – Anne 55 ja Ilmatsalu 50.



Ilmatsalu tänava maja remonditöödel on olnud pikk minevik. Enne värvimist oli ju vaja ka maja soojustada. Korteriühistu esimehe Valeri Niinepuu arvutuste järgi on ta fassaadi ja soojustusega tegelenud juba seitse aastat.



Niinepuu ei taha avaldada, kui palju täpselt remondile kulus, aga ütleb, et kõvasti üle miljoni küll. See raha võeti laenuks pangast. «Ühistu lihtsalt ei jõua sellist raha kokku ajada. Laen sai võetud 15 aasta peale ja praegu on üsna soodne protsent, nii et pole hullu,» arvas ühistu esimees.



Värvimisega ei saanud aga tööd veel ühele poole, järgmise suve jooksul loodetakse klaasida kõik maja tagumise külje rõdud.



Arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raidi sõnul on Ilmatsalu 50 väga hea näide, sest selle maja värvilahendus on välja töötatud koos linna arhitektuuriteenistuse arhitekti Tõnis Kimmeliga, kelle eesmärk praegu ongi suurte kortermajade välimust parandada.



Mis saab kampaaniast järgmisel aastal, selgub täpsemalt siis, kui uut eelarvet koostama hakatakse. Tänavusi võitjaid autasustatakse raekoja saalis 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles