Tartus selgitatakse Eesti meister podkidnois

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske uurimuse andmetel tunnevad petturid süütunde asemel kaifi.
Värske uurimuse andmetel tunnevad petturid süütunde asemel kaifi. Foto: Corbis / Scanpix

Tartus on tulekul üks vahva võistlus. Plaanide järgi toimuvad 31. oktoobril Eesti esimesed meistrivõistlused podkidnoi-nimelises kaardimängus. Kohaks on Kotka Kelder Tartu linnas.

Võistluste korraldaja, MTÜ UnoSport juhi Uno Ainsoo sõnul on sellist võistlust mujal juba ammu peetud, Eestis veel mitte.

«Idee ongi selles, et kõik arvavad, et oskavad seda mängu mängida ja vaieldamatult ongi see mäng üks populaarsemaid mittehasartmänge. Nüüd pakume võimalust kõigil otseses duellis jõudu proovida. Tartu on sellise ürituse jaoks parim koht ja Kotka Keldrisse mahub vabalt 100 võistlejat korraga laudade taha,» ütles Ainsoo.

Võistlused toimuvad üksikmängus. Mängitakse nn šveitsi süsteemis 11 vooru. Igas voorus loosib paarid arvuti vastava programmi alusel. Iga vastasega mängitakse kaks mängu, iga võit annab 1 punkti, kaotus 0 punkti. Voorude lõppedes enim punkte kogunud mängija on võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles