Järvamaalt pärit Sven püüdis Tallinnast ärandatud sõidukiga Tartust kütust varastada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul Tartus tanklast bensiini varastanud sõidukijuhti jälitas politsei läbi kolme maakonna. Tallinnast ärandatud kaubik peatati lõpuks Järvamaal «siili» kasutades.


15. septembri õhtul kella 22 ajal teatas Tartus Võru tänaval asuvast tankla töötaja, et tankast lahkus kütuse eest 1500 krooni maksmata kaubik Citroen. Auto olevat suundunud Võru maantee või Ülenurme suunas ning seal istusid sees kaks meest, vahendas Lõuna prefektuur.



Liikluspatrull märkas peagi kahtlusalust autot suundumas hoopis Tallinna poole. Märgates enda taga sõitvat politseiautot, lisas Citroen kiirust. Vilkurite ja sireenidega antud peatumismärguandele auto juht ei reageerinud.



Umbes 140 km/h kihutanud väikebussi juht võttis ühendust juhtimiskeskusega ning nõudis, et politsei nende tagaajamise lõpetaks. Mitmeid liiklusohtlikke olukordi tekitanud auto juht üritas politseinikke maha raputada põhiteelt külavaheteedele põigates, kuid ära tal põgeneda tal ei õnnestunud.



Tartu politseinikud võtsid ühendust Järva kolleegidega, kes sõiduki teele paigutatud «siili» abil lõpuks Järva maakonnas Roosna-Alliku vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru teel kinni pidasid.



Kohapeal selgus, et tegemist oli Tallinnast ärandatud autoga. Sõidukit juhtinud 19-aastane Järvamaal elav Sven ning kõrvalistmel viibinud Pärnumaalt pärit 16-aastane noormees toimetati arestimajja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles